5 dolog, ami megakadályoz abban, hogy igent mondj a lánykérésre
2018-10-19  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Kislánykorod óta arról álmodoztál, hogy egyszer majd megkérik a kezed és te boldogan igent mondasz? Youtube-on is sok olyan lánykérős videót láttál, ahol a lányok boldogan mondanak igent a párjuknak, téged pedig ilyenkor mindig elfog az aggodalom? Arra gondolsz, hogy egy esetleges lánykérés esetén lehet, hogy te mégsem lennél felkészülve egy „igen”-re, annak ellenére, hogy több éve már jól elvagytok a pároddal?

A lánykérésre adott választ jól meg kell fontolni, hiszen ez egy jelentős és életre szóló lépés minden lány életében. Az elhatározást mindenképp intelligensen kell meghozni, bármiféle megbánás nélkül. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt az 5 dolgot, amit mindenképp meg kellene fontolnod, mielőtt igent mondasz a párodnak.

1. A párod túlságosan birtokló

Egy olyan férfi, aki nem bízik benned, folyamatosan korlátokat fog felállítani neked - még akkor is, ha nagyon hűséges vagy hozzá és nagyon szereted -, végül pedig mindkettőtök frusztrációja tönkre fogja tenni az utolsó csepp hűséget és bizalmat is a párkapcsolatotokban. Ha a párod túlságosan birtokló személyiség, akkor téged is meg fog akadályozni abban, hogy fejleszd saját magad, nem fog támogatni a terveid megvalósításában, végül pedig tönkre fogja tenni az életedet. Egy ilyen férfivel semmiképp sem szabad összeházasodnod, hiszen ha megteszed, mindenképp megbánás lesz a vége. Az a férfi, aki valóban szeret, meg fogja adni neked a választás szabadságát és minden körülmények között bízni fog benned.

2. A párod nagyon jó az ágyban

Soha nem szabad megházasodnod egy olyan férfivel, akivel tökéletes ugyan a szexuális életed, de semmi más viszont nem. Csak a szex miatt nem fogod szeretettnek érezni magad. A szexuális élvezet csak pillanatnyi boldogságot ad, azonban hosszú távon semmit sem tesz hozzá a párkapcsolathoz, ha az nem áll biztos alapokon. A szex egy bónusz a párkapcsolatban, amely a kölcsönös szerelem és együttérzés következményeként jelenik meg a párkapcsolatban. Amíg a párkapcsolatban nem létezik tisztelet és egyetértés, nem jön létre szerelem sem, és így a szex nem fogja megoldani a párkapcsolati problémákat, hanem csak egy időre eltávolít titeket azoktól a problémáktól, melyek megoldásra várnak. Mindezek ellenére az emberek mégis néha engednek a csábításnak, elfelejtve a racionalitást.

3. A párod semmiért sem vállal felelősséget

Azok az emberek, akik mindenben kifogásokat keresnek olyan emberek, akik nem vállalják a felelősséget a tetteikért, a hibáikért és a viselkedésükért. Minden és mindenki felelős azokért a döntésekért, melyeket saját maguk hoznak meg. Ha a te párod sem vállalja a felelősséget a tetteiért, akkor valószínű nem szeretnéd majd, hogy egész életedben te legyél a hibás olyan dolgokért, melyeket nem is te követtél el.

4. A párod még mindig a mama pici fiacskája

A párod nagyon közeli kapcsolatot ápol az anyjával? Vigyázz az ilyen férfiakkal! Bár ezek a férfiak gondoskodóak, szeretetteljesek és megértőek, az anyjuk nem csak a karrierjükben fogja befolyásolni őket, hanem a szerelmi életükben is. Ha azon gondolkodsz, hogy így is adsz majd neki egy esélyt és odateszed, hogy válasszon közted és az anyja között, készülj fel egy olyan válaszra, ami nem igazán fog tetszeni. Ha a párod mindenben az anyjának akar megfelelni, akkor soha nem a saját érzelmei szerint fog dönteni, hanem előbb mindent megbeszél az anyjával és csak utána közli azt veled is. Az ilyen típusú férfi benned is mindig az anyját fogja keresni, és nem fogja megérteni azt, hogy te egyedi vagy, semmiben sem hasonlítasz az anyjára, és úgy teszel dolgokat, ahogyan azok neked tetszenek, és ahogyan te szeretnéd, és nem úgy, ahogyan az anyja szokta.

5. Lehet, hogy még túl korai a lépés

Minden ember különböző: egyesek akár már a párkapcsolat nagyon korai szakaszában készen állnak arra, hogy megházasodjanak, másoknak viszont hosszú évekre is szükségük lehet ahhoz, hogy jól átgondolják a házasság kérdését. Némelyek egyszerűen élvezni szeretnék az életüket, vagy ki szeretnének próbálni új dolgokat, mások pedig bármikor készen állnak a házasságra. Mielőtt elköteleznéd magad, törődj többet magaddal és ne siess meghozni egy ilyen komoly döntést, mint amilyen a házasság. Egy párkapcsolatnak szüksége van időre ahhoz, hogy megbizonyosodj arról, hogy a számodra legmegfelelőbb emberrel vagy és hogy a megfelelő döntést hozod meg.