5 bizonyíték, hogy egy szakítás erősebbé tesz
2019-11-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

„Ami nem öl meg, az megerősít.” Tartja a mondás is. Nem véletlenül. Természetesen jobb, ha nem egy ilyen felvezetéssel kezded, ha épp a legjobb barátnődet készülsz megvigasztalni, aki most megy keresztül egy fájdalmas szakításon élete szerelmével.

De a jó hír az, hogy ez a nehéz időszak egyszer véget ér, és a miatta érzett szomorúság, illetve boldogtalanság sem tart örökké.

Minden szakítás tökéletes lehetőség a tanulásra, mondják a szakértők, az emocionális fájdalom ugyanis nagyon jó tanár.

De ehhez első lépésben el kell fogadnod a tényt, hogy valakit és vele együtt valamit elvesztettél az életedből. Ha ezen túl vagy, akkor máris könnyebb lesz nyitott szívvel a jövőbe tekinteni.

Az alábbi 5 tény pedig bizonyítja, hogy utána erősebb emberként léphetsz tovább.

1.  A megszerzett tapasztalataidat a jövőbeni kapcsolataidban is hasznosíthatod

És ezek közül az első az lesz, hogy az eddigieknél jobbat érdemelsz! Ha kicsit mögé nézel a dolgoknak, és kielemzed a lezárt kapcsolatodat, rájössz majd, hogy mi romlott el, és mi vezetett a szakításhoz. De azt is látni fogod, hogy mi volt az, ami boldoggá tett, és jól működött.

Ez is érdekelni fog! Hogyan engedd el, ha eljött az ideje? 4 tipp a lezáráshoz

2.  Rájössz, hogy mennyi szeretet vesz körül

Egy nehéz időszakban észre fogod venni, hogy mennyi barátod van, akik mindenben támogatnak. Ilyenkor a családodhoz is közelebb kerülsz, még olyanoktól is szeretet, és törődés sugárzik feléd, akikről talán nem gondoltad volna korábban. Ne is tegyél mást, csak koncentrálj azokra a jó dolgokra, és jó emberekre, akik körül vesznek, mert ők segíthetnek gyorsabban továbblépni.

3.  Több időd lesz Önmagadra

Egy szakítás után talán sokkolóan hat az emberre a hirtelen jött túl sok szabadidő. Az estéket, és a hétvégéket eddig az exeddel töltötted, most pedig egyedül kell megtöltened programokkal és elfoglaltságokkal. Keress új lehetőségeket, sportolj, tanulj, vagy akár utazgass. Tedd meg azt, amire mindig is vágytál, de a kapcsolatodban nem volt rá alkalmad.

4. Tiszta lappal indulsz

Egy rosszul működő kapcsolat hosszabb idő után teljesen tönkreteszi magát a benne élő embert is. Ha ez a negatív hatás elmúlik, akkor észre fogod venni, hogy mennyivel több energiád van, és sokkal nyitottabb leszel a világra, meg persze új ismeretségekre.

5. Kitalálhatod, hogy mi az, amit nem szeretnél, de még inkább azt, amit igen!

Egy párkapcsolat sem tökéletes. Még a legnagyobb szerelemben is előfordulnak viták, és nehezen tolerálható, rossz emberi tulajdonságok, amelyek szépen lassan elmérgesítik a korábbi idilli viszonyt. Egy szakítás után fontos, hogy megfogalmazd, mit is szeretnél egy jövőbeni kapcsolatodtól, milyen társra vágysz igazán, és ki az, akit jobb, ha elkerülsz.
5-bizonyitek-hogy-egy-szakitas-erosebbe-tesz