5 apró figyelmesség, amivel erősítheted a párkapcsolatodat az ünnepek alatt is
2019-12-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Amióta szerelem létezik a Földön, az ember talán azóta kutatja, hogy mi lehet a titka az életünk végéig tartó boldog párkapcsolatnak. Egy közelmúltban megjelent tanulmány szerint a megoldás kulcsa abban rejlik, hogy a párost alkotó két ember hogyan és mennyire törődik egymással. Elég néhány apró gesztus és figyelmesség, amelytől a másik úgy érzi, hogy a párja szereti, gondoskodik róla, és különlegesnek tartja.

Az év vége közeledtével lehetőségünk nyílik arra, hogy kicsit több időt töltsünk együtt a szerelmünkkel, amely remek alkalom lehet, hogy szorosabbra fűzzük a kapcsolatunkat.

De hogyan is néz ki mindez a gyakorlatban? Olvass tovább az 5 könnyen megvalósítható tanácsért!

1. Lepd meg egy reggeli kávéval!

Persze, ha nem szereti a kávét, akkor a reggelijét is ágyba viheted egy lusta szabadnapon. Vagy keríts rá sort, hogy együtt nézzétek meg a kedvenc sportközvetítését. Ezt akár megismételhetitek az elkövetkező év minden hetében is rendszeresen. Mindegy milyen formában, de újra és újra éreztesd a kedveseddel, hogy fontos a számodra. Sok apró dolgot könnyebb megvalósítani a rohanós hétköznapokban is, és ezek a gesztusok folyamatosan erősíteni tudják a köztetek lévő köteléket.

Ez is érdekelni fog! 5 pénztárcabarát ajándékötlet az újdonsült szerelmednek karácsonyra

2.  Üljetek le kettesben beszélgetni

Reggeltől estig csak a napi gondok körül keringenek a gondolataink. Valószínűleg Te és a párod is gyakran csak az aktuális teendőkről, számlák befizetéséről vagy a bevásárlásról beszéltek a nap folyamán. Viszont az ünnepi időszak remek alkalom arra, hogy végre kettesben leüljetek beszélgetni. Legyen az akár egy pad a parkban, a hintaágy a teraszon, vagy a kanapé a nappaliban, a lényeg, hogy csak a másikra figyeljetek, és megosszátok egymással a legbelső gondolataitokat. Minél több ilyen különleges estét szerveztek, annál jobban megismerhetitek egymást.

3. Készítsetek közös bakancslistát

A bakancslisták korát éljük. Szinte mindenkinek van, akár bevallja, akár titkolja. Szakértők úgy vélik, hogy a közös élmények és felfedezések jobban összekovácsolnak két embert. Ezért itt az alkalom, hogy egy újévi fogadalom keretében írjátok meg, 2020-ban mit szeretnétek közösen átélni, legyen az egy régóta vágyott utazás, egy új hobbi, vagy valami extrémebb kaland.

4. Ünnepeljétek meg életetek meghatározó pillanatait

Az ünnepnapok segítenek könnyebben elviselni a stresszes munkanapokat, a sok problémát, amellyel reggeltől estig küzdünk. Fontos, hogy az életetek legnagyobb mérföldköveit, a jeles eseményeket méltóképpen megünnepeljétek, és itt nem csak a születésnapokra, és a karácsonyra gondolunk. Egy szakmai, vagy személyes cél elérése éppolyan fontos. Ha a párodat előléptetik, esetleg sikeres vizsgát tesz valamiből, akkor éreztesd vele, hogy mennyire büszke vagy rá, és együtt örülsz vele a sikerének.

5. Használd a technológia nyújtotta lehetőségeket

Jól tudjuk, hogy a modern kor vívmányai képesek háttérbe szorítani a személyes kommunikációt, mégis, ha jól használják őket, akkor nagyban hozzájárulhatnak ahhoz is, hogy közelebb hozzanak egymáshoz embereket. Napközben például, amikor távol vagytok egymástól, egy-egy kedves üzenettel is kifejezheted, hogy mennyire hiányzik a kedvesed, és alig várod, hogy találkozzatok. De, ha történik Veled valami jó dolog, azt is azonnal megoszthatod a pároddal.

Gondold végig, hogy mik lehetnek azok az apró figyelmességek, amelyeknek a kedvesed biztosan örülne, és amely segíthetne fenntartani köztetek a romantikát. A kulcs a Te kezedben van, használd kreatívan!