4 trükk, hogy kevésbé legyen párás a fürdőszobád levegője
2023-02-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Idegesít, hogy mindig párás marad az ablaktalan fürdőszobádban? A mindig nyirkos fürdőt nem könnyű páramentessé tenni, de van 4 trükk, amelyeket, ha alkalmazod mindjárt sokkal kevésbé lesz nedves a fürdőszobád levegője.

 

1. Zuhanyzás, fürdés után mindig töröld le a csempékről a vizet egy ablaklehúzó, vagy egy jó nedvszívó képességű rongy segítségével.

2. A nyirkos törölközőket egy olyan helyiségben szárítsd, ahol van ablak, és alacsony a páratartalom. Fontos, hogy ne maradjanak a zárt fürdőszobában a törölközők.

3. Azért szellőztetni is lehet! Ehhez a fürdőszobával határos, vagy vele szemben lévő szoba ablakait kell kinyitnod néhány percre. ( A többi helyiség ajtaját csukd be persze). A nyitott ablakokon keresztül távozik a nedves levegő, a száraz kinti pedig beáramlik.

4. A kémiai párátlanítók egy granulátum segítségével kötik meg a nedvességet, és kisebb fürdőszobákban igen hatásosan gyűjtik be a nedvességet. Nyilván időnként kell cserélned bennük a granulátumot, ami ugyan költségekkel jár, de cserébe sokkal szárazabb lesz a levegője a zárt fürdőszobádnak.