4 természetes immunerősítő, amiből mindig legyen otthon
2023-02-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Immunrendszerünk védelmében néhány természetes módszert is bevethetünk, amikkel megerősíthetjük a szervezetünk védekezőképességét.

Szupergyümölcs: a homoktövis

A csipkebogyóhoz hasonlóan a homoktövisben isrengeteg C-vitamin és ásványi anyag található: E-, B1-, B6- és K-vitamint, flavonoidokat, magnéziumot, kalciumot és értékes antioxidánsokat egyaránt tartalmaz. Fokozza az anyagcserét, így segít az optimális testsúly megtartásában. Megakadályozhatja a hajhullást, lassíthatja a ráncok kialakulását. Az E-vitamin és az esszenciális zsírsavak jóvoltából jótékony hatással van a száraz, berepedezett bőrre, rendszeres fogyasztásával visszanyerhetjük a bőr rugalmasságát, puhaságát. Emellett a pajzsmirigy működésére, a központi idegrendszerre és a libidóra is kedvező hatással van.

A méhek ajándéka: a propolisz

A propolisz illatos, balzsamszerű anyag, melyet a méhek állítanak elő a kaptár védelmére, a baktériumok, gombák és egyéb kórokozók ellen. Gyógyhatását az emberiség is több ezer éve ismeri. Többek között gyulladáscsökkentő és mikrobaellenes összetevőket tartalmaz, így segít a szervezetünknek legyőzni a vírusokat, baktériumokat, és a betegségek megelőzésében is nagy szerepe van. Hámosító hatású flavonoidokat, értékes savakat tartalmaz, de találhatóak benne a táplálék felszívódását segítő enzimek, aminosavak, B1-, B2-, B6-, C-, E-vitamin és ásványi anyagok is. A propoliszkészítményeket étkezés előtt negyed órával érdemes fogyasztani.

 

Szép és hasznos virág: az echinacea

Az echinacea, vagyis kasvirág természetes fertőzésgátló, mikrobaellenes tulajdonságai is vannak, emellett pedig serkenti az immunrendszer működését, például a fehérvérsejtek termelődését is. Rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a gyakori téli betegségeket, a náthát, influenzát, de emellett húgyúti fertőzésekre és bőrbetegségekre is alkalmazható.

 

A Föld rejtett kincse: a huminsav

A huminsav a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkező anyag, mely legalább hetvenféle ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul olyan formában, hogy azokat a szervezetünk a lehető legjobban képes hasznosítani. Emellett a természetes méregtelenítési folyamatokat is serkenti és immunerősítő, immunstimuláló hatásai is vannak.