4 személyiségjegy, ami segíteni fog megtalálni a lelki társad
2018-09-10  /  Szerző:   /   Szerelem Sokan nagyon lelkesen, tele reményekkel keresik lelki társukat és abban reménykednek, hogy ha egyszer majd megtalálják, akkor a szerelmük örökké fog tartani. Amikor az emberek társat keresnek, reménykednek abban, hogy találnak majd egy olyan személyt, akivel összeillenek az élet legtöbb területén, ha pedig mindketten hasonlóan gondolkodnak, akkor a párkapcsolat nagy léptekben haladhat majd előre. Azonban mielőtt párkapcsolatot alakítanak ki egymással, nagyon fontos, hogy a felek minél jobban megismerjék egymás élettörténetét, egymás családi és szociális hátterét és egymás személyiségét. Mielőtt még elkezdenénk társat keresni, hasznos lenne előbb saját magunkra figyelni és rájönni arra, hogyan válhatunk önmagunk legjobb és leghitelesebb változataivá. Ha te is meg szeretnéd találni a lelki társad, kezdj el előbb dolgozni a személyiséged alábbi megnyilvánulási formáin.

1. Stabilitás

Sokan azt gondolják, hogy nincs semmilyen összefüggés aközött, hogy van egy stabil munkahelyünk és a lelki társunk megtalálása között. Néhány esetben ez igaz is, hiszen mindenki szeretne egy olyan partnert, akinek van egy stabil munkahelye, vagy akár egy sikeres karrierje. Ezáltal, ha nincs egy olyan munkahelyed, amire büszke lehetsz, vagy nem biztosít neked lehetőséget a fejlődéshez, itt lenne az ideje megírnod egy önéletrajzot, egy szuper intelligens kísérőlevelet és felkészülni pár állásinterjúra. Amikor beteljesedettnek érzed magad szakmai szinten, olyan önbizalmat fogsz sugározni, ami nagyon vonzóvá tesz majd mások szemében.

2. Függetlenség

Ha egy erős és harmonikus párkapcsolatot szeretnél kialakítani, akkor időt kellene szánnod arra, hogy olyan tevékenységekbe is beleavatkozz, ami hozzáadott értéket is ad a párkapcsolatotoknak (más szóval, elegendő anyagi javakkal kell rendelkezned ahhoz, hogy ezeket megvalósítsd). Bizonyára kényelmes az, ha a párod anyagilag stabil és ez a jövőben sem változik. Ha mindketten arra a következtetésre jutottatok, hogy az életetek hátralévő részét is együtt szeretnétek eltölteni, akkor valószínű te is azt szeretnéd, hogy a párod is érezze azt, hogy számíthat rád és hogy te vagy a legjobb választás a számára. Valószínű nem szeretnéd, hogy a párod azt érezze, hogy te csak egy teher vagy a számára, főleg akkor, ha a közeljövőben gyerekeket is terveztek.

3. Egyensúly

Ha a pároddal közös jövőt terveztek, nagyon fontos, hogy mindig találjatok elegendő időt, amit egymással tölthettek el. A minőségi idő nagyon fontos minden kapcsolatban, ezért, ha (szinte soha) nem szánsz időt arra, hogy a partnereddel légy, és nem vagy hajlandó arra sem, hogy kompromisszumokat köss a programod átalakításában azért, hogy a párod azt érezze, hogy ő egy prioritás az életedben, akkor semmi értelme nincs további befektetéseket tenni a párkapcsolatba. Ha egy igazán boldog és hosszú távú párkapcsolatot szeretnél, meg kell tanulnod beosztani és egyensúlyban tartani az idődet úgy, hogy többet legyetek egymással (és természetesen jobban is megismerjétek egymást).

4. Nagylelkűség

A partnered iránt tett szép gesztus nagyszerű dolog, főleg akkor, ha ezt bármilyen kérés nélkül teszed, vagy anélkül, hogy bármit várnál is cserébe. Egy speciális gesztus nem jelent föltétlenül anyagi erőfeszítést, hiszen oly sok területen lehetsz nagylelkű: például ebédet készíthetsz, amikor tudod azt, hogy a párodnak nem lenne ideje rá, befizetheted te a számlákat vagy segíthetsz neki rendet tenni a könyvespolcon. Bármi legyen is, nem kell egy extravagáns gesztusnak lennie, hanem csak egy olyan jelnek, mellyel megmutathatod a párodnak az elismerésedet és támogatásodat.