4 kérdés, amit fel kell tenned, ha a párod nem akar esküvőt
2020-01-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Napjaink fellazult erkölcsi normái között teljesen rendben van, ha valaki nem szeretné hivatalos úton is elkötelezni magát a párja felé. Ennek sok oka lehet. Van, aki félti a szabadságát. Van, akinek már volt egy rosszul sikerült házassága, és nem akarja megismételni. Más viszont egyszerűen elavult intézménynek tartja. Bármi is legyen az indok, ez még nem feltétlenül jelenti egy kapcsolat végét. Még akkor sem, ha a másik fél legfőbb vágya pont az, hogy a partnere gyűrűt húzzon az ujjára.

Az ismerkedés korai szakaszában felhozni a házasság témáját meglehetősen rizikós. Mégis, fontos már az ismerkedés elején tisztázni, hogy ki mit vár el a párkapcsolattól. Ellenkező esetben komoly problémákat okozhat később egy pár életében, ha egy ilyen horderejű dologról különbözőképpen vélekednek.

Olvass tovább, és megtudhatod, hogy milyen kérdéseket kell tisztáznod, ha Veled ellentétben, a párod nem akar esküvőt!

1.  A partnered múltja, hogyan befolyásolja a Ti kapcsolatotokat?

Előfordulhat, hogy már élt házasságban, ami zátonyra futott, így fél beleugrani egy következőbe. Esetleg gyerekkorában negatív tapasztalatként élte meg a szülei rossz házasságát, így ő nem akar ugyanabba a hibába esni. Ilyen esetekben biztos lehetsz benne, hogy nem azért zárkózik el mindenféle hivatalos ceremónia elől, mert nem szeret Téged. Inkább attól fél, hogy valami balul üt ki, és neki keresztül kell mennie egy fájdalmas válási procedúrán. Fontos, hogy megértsd a valódi okait, így tiszta fejjel döntheted el, hogyan tovább.

2.  Készen áll már a házasságra?

Ha a párod azt mondja, hogy egyelőre nem készült fel házasságra, az nem jelenti azt, hogy ez ne változhatna idővel, de sajnos az is előfordulhat, hogy sohasem jön el az alkalmas pillanat Ezen a ponton Neked kell mérlegelned, hogy megéri-e számodra mellette maradni és várni, vagy inkább más mellett keresed a boldogságod.

Ezt is olvasd el! Vajon neked való a házasság? 3 kérdés, amit fel kell tenned magadnak!

3.  Attól fél, hogy megváltozik a kapcsolatotok?

Sokan tartanak attól, hogy a hivatalos papírok aláírásával gyökeresen megváltozik az életük, és a párkapcsolatuk. A házassági esküvel ugyanis minden olyan véglegesnek és megmásíthatatlannak tűnik. Sok férfi fél, hogy az esküvő után eltűnik a szenvedély a kapcsolatból, és a helyét átveszik a folyamatos viták az élet minden területén. Ha a párodnál is ez a helyzet, akkor ideje elbeszélgetnetek a dologról. Amennyiben gyökeresen eltérő az értékrendetek a közös jövőtöket tekintve, akkor jobb, ha még időben kiszálltok ebből a kapcsolatból.

4.  Te miért szeretnéd az esküvőt?

Fontos tisztázni, hogy a párod miért nem akar házasságot, de azt ugyanannyira fontos kimondani, hogy Te miért ragaszkodsz hozzá. Ha a konzervatív társadalmi normáknak akarsz megfelelni, vagy éppen csak egy irigylésre méltó, fényűző eseményt akarsz, amit az összes ismerősöd hosszú évekig felemleget, akkor nem biztos, hogy van értelme erőltetni.

A lényeg az, hogy azzal az emberrel legyél, aki minden tekintetben olyan, amire vágysz, függetlenül attól, hogy van-e erről papírja vagy sem. Nem a házassági eskütől leszel valaki mellett boldog életed végéig, sokkal inkább a szeretettől és figyelemtől, amelyet a tökéletes társadtól kaphatsz.