4 isteni finom görögdinnyés recept
1. Pálcikás görögdinnyefagyi
Hozzávalók:
-1 görögdinnye
-3 evőkanál citromlé
-3 evőkanál méz vagy édesítőszer
Elkészítés:
1. Távolítsd el a görögdinnye magjait. Vágd fel akkora darabokra, amelyek beleférnek a turmixgépbe.
2. Tedd a turmixgépbe a görögdinnyedarabokat és a citromlevet.
3. Add hozzá a mézet vagy más folyékony édesítőszert, és turmixold simára az összes hozzávalót.
4. Szűrd át a keveréket egy szitán, hogy sima masszát kapj.
5. Öntsd a keveréket fagylaltformákba, és tedd a mélyhűtőbe 3-4 órára.
2. Görögdinnye-turmix
Gyors szomjoltó a forró nyári napokon. Ugyanúgy hűsít, mint a görögdinnye, mégis csempészhetsz vele egy kis változatosságot az étrendedbe.
Hozzávalók:
-4 evőkanál rózsaszirup
-1 közepes méretű, hámozott, kimagozott és felszeletelt görögdinnye
-2 csésze joghurt
-2 evőkanál méz
-2 evőkanál lime-lé
Elkészítés:
1. Tedd a görögdinnyét, a joghurtot, a citromlevet, a rózsaszirupot és a mézet egy turmixgépbe. Turmixold össze a keveréket alaposan.
2. Tedd a turmixot a hűtőszekrénybe körülbelül 2-3 órára.
3. Hidegen fogyaszd el.
3. Görögdinnyés gyümölcssaláta
Ennek a vibráló gyümölcssalátának minden egyes falatja felébreszti az ízlelőbimbókat, és frissítő menekülést nyújt a könyörtelen nyári hőség elől.
Hozzávalók:
-5 csésze felkockázott görögdinnye
-1 kockára vágott avokádó
-1/3 csésze apróra vágott lilahagyma
-1 csésze felkockázott uborka
-1/3 csésze morzsolt feta sajt
-1/3 csésze apróra vágott menta- vagy bazsalikomlevél
-1/2 jalapeño
-2 evőkanál extra szűz olívaolaj
-3 evőkanál lime-lé
-1/2 csésze apróra vágott fokhagymagerezd
-1/4 evőkanál tengeri só
Elkészítés:
1. Kezdd az öntet elkészítésével. Fogj egy keverőtálat, és keverd össze az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a lime levét.
2.: Vegyél elő egy nagy tányért, és rendezd el rajta a görögdinnyét, az uborkát és a lilahagymát. Öntsd az elkészített öntetet a tányérra.
3. Tedd a tetejére a fetasajtot, az avokádót, a mentát és a bazsalikomleveleket. Adhatsz hozzá még őszibarackot, bogyós gyümölcsöket, kivit vagy más, tetszés szerinti gyümölcsöt.
4. Görögdinnye gazpacho: hűtött meglepetésleves
Ki mondta, hogy a görögdinnye csak édes finomságokra való? Tágítsd kulináris látókörödet a hűtött görögdinnye gazpachóval.
Hozzávalók:
-1 görögdinnye
-2 uborka
-2 piros paprika
-menta és koriander
-2 csésze apróra vágott paradicsom
-2 evőkanál citromlé
-1 evőkanál olívaolaj
-2 gerezd fokhagyma
1. Turmixold simára a görögdinnyét, egy paradicsomot, egy uborkát, egy paprikát és egy kevés fokhagymát.
2. Add hozzá a citromlevet, az olívaolajat, a mentát és a koriandert az extra színért.
3. Keverd össze a maradék paprikát, uborkát és jalapeñót egy keverőtálban.
4. Legalább egy órára tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges, sózd még meg egy kicsit.
A görögdinnye gazpacho tálalható önmagában ropogós kenyérrel, vagy egy kiadósabb vacsorához salátával vagy szendviccsel.