3 szemhéj smink nyárra
2020-08-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A víz mellett pihenhetünk és inspirálódhatunk is egyszerre – például egy élénk kék árnyalatokkal teli nyári szemhéj sminkhez. Hogyan kell felvinni a szemhéjfestéket, és mely árnyalatok teszik a szemet tökéletesen tündöklővé?

Vigyük fel a szemhéjpúdert, fessük ki a szempilláinkat, és már indulhatunk is a következő Pool Party-ra vagy egy nyári villásreggelire. Függetlenül attól, hogy víz mellett vagy beltéren fogod tölteni az időd, sminkelési ötleteinkkel a szemed csodálatos kék és türkiz színben fog ragyogni, akárcsak a tavaink. És a nyár érzése magától jön, ígérjük.

 

Szemhéjpúder kiválasztása: melyik kék tónus passzol legjobban szemszínedhez?

A szemed színe megmutatja, hogy melyik szempillaspirál szín és melyik kék árnyalat passzol legjobban szemedhez. A barna szemek türkizkék és közepes kék színű füstös sminkkel ragyognak a legszebben, a kék szemek ezüstös, hűvös árnyalatokkal gyönyörűek, míg a zöld szemek az akvamarinkék tónusaival lesznek egyedülállóak.

Tipp: Miközben a szemhéj a kék árnyalataiban ragyog, a smink többi része legyen diszkréten visszafogott. Arcod és ajkaid finom őszibarack-árnyalatokkal egészítheted ki legjobban az „ aqua ” megjelenéshez.

 

Alkalmazz kék szemhéjfestéket: 3 ötlet a nyári szemhéj smink készítéséhez

Aqua-szárnyak türkiz szemhéjfestékkel

Egy erős türkizkék szemceruza kiemelt ragyogást ad a szemnek. A legjobb, ha vízálló szemceruzát használsz – pl. L’ORÉAL-t –, ami még a forró nyári napokon sem mosódik el.

Így készítsd el a sminket: Húzzunk vonalat egy szemceruzával a felső szemhéj közepétől a szempillavonal mentén a szem külső sarkáig, és kissé hosszabbítsuk meg a szemöldök vége felé. Annak érdekében, hogy a vonal ne legyen túl halvány, egy második vonal következik, amely közvetlenül az előző vonal folytatása a szem belső sarkának irányába. A végén kapcsoljuk össze a kettőt. A sminkhez a legjobban egy fekete szempillaspirál és azonos színű türkiz körömlakk illik.

Füstös kék szem szemhéjfesték palettával

Nem, nem akarunk visszatérni a 80-as évekbe. Annak érdekében, hogy a kék szemhéjpúder hűvösnek és ízlésesnek tűnjön, a színnek jól kell harmonizálnia a szem színével. Ezüst tónusú szemhéjpúder a kék szemhez, a közepes kék a barna szemhez, az akvamarinkék a zöld szemekhez passzol a legjobban. Egy különböző árnyalatú szemhéjpúder-paletta, pl. Manhattantől csodálatos sminkeket eredményezhet. Egy kis extra ragyogásért használjuk például a TREND IT UP fémhatású kék szemhéjfestékét.

Így készítsd el a sminket: A Smokey Eyes esetében először alkalmazzuk a legintenzívebb árnyalatot a szemhéjon, és óvatosan satírozzuk kifelé. A második rétegnél már csillogó festéket alkalmazzunk, ez biztosítja a “WOW” hatást. Az alsó szemhéjat szintén kék színnel hangsúlyozzuk ki. Tipp: Megfelelően előkészített szemhéjon a smink tartósabb lesz.

Királykék szempillák

Egyszerű és gyönyörű! Egy kék színű szempillaspirál, pl. az ALVERDE-től, a szemet valóban szemet gyönyörködtetővé varázsolja. A megjelenésünk igazán különleges lehet, ha csak a felső szempillákat erős királykékkel festjük ki. Ha ez még nem elég, fessük ki az alsó szempillákat más színű szempillaspirállal (például fehér, zöld vagy ibolya színűvel). Egy finomabb változatát kapjuk a sminknek, ha előbb egy vékony réteg barna vagy fekete szempillaspirált alkalmazunk, és ezután csak a szempilla végeit festjük ki kék színűre.

Forrás: Activebeauty