3 ok, amiért egy férfi megfutamodhat egy kapcsolatból
2021-08-31  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Talán Te is kerültél már olyan helyzetbe, hogy randizni kezdtél valakivel, de aztán a partnered hirtelen eltávolodott tőled, és Te nem értetted, miért.

Számtalan oka lehet egy ilyen történésnek, és nem láthatunk bele egy másik ember gondolataiba, hogy milyen vívódásokon megy keresztül, és milyen félelmek gyötrik.

Cikkünkben három ilyen lehetséges okot emeltünk ki, amelyek ellen Te is tehetsz, ha harcolni akarsz egy kapcsolatért.

1. ok: Túl sok stressz

A férfiak hajlamosak magukba fojtani az érzelmi problémáikat, hiszen nem akarnak gyengének és sebezhetőnek látszani. Szeretik maguk megkeresni a megoldást, és általában nem kérnek hozzá segítséget. Ha ennek ellenére többször is megpróbálsz vele erről beszélgetni, és Te akarod megoldani a gondjait, akkor ezzel épp az ellenkező hatást fogod elérni, elriasztod a rámenősségeddel.

2. ok: Túlságosan ragaszkodsz

A férfiak nem kedvelik, ha a párjuk túlzottan beskatulyázza őket, nem ad nekik elég szabad teret, és minden percüket leköti. Ha folyton pozitív megerősítéseket vársz tőle, mert önbizalomhiányban szenvedsz, azzal csak elűzöd magad mellől. Inkább higgy magadban, és teremts kiegyensúlyozott légkört, találj önálló elfoglaltságot, és ne akaszkodj rá. Ezzel vonzóbb leszel számára, és még szorosabbra fűzhetitek a köztetek lévő köteléket.

Ezt is olvasd el! - Hogyan kérdezz rá, ha úgy érzed, hogy a párod szakítani akar?

3. ok: Nem biztos a kapcsolatban

Ha bizonytalannak érzi magát abban, hogy hányadán is álltok egymással, vagy épp abban, hogy készen áll-e valami komolyabb elköteleződésre, az könnyen azt eredményezheti, hogy menekülőre fogja. Ezt a bizonytalanságot akár egyetlen vita is előidézheti, még ha addig minden szépen alakult köztetek.

A legjobb, amit tehetsz, ha több szabadságot hagysz neki, és pozitívan állsz a kapcsolathoz. Ha legyőzi a bizonytalanságát és a kétségeit, akkor úgyis visszatalál majd hozzád.