3 helyzet, amikor elfogadott, hogy írásban szakíts
2020-05-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Mindenki jól tudja, hogy bármennyire is könnyűnek tűnik, mégsem tisztességes egy szakítást írásban, egy levéllel, vagy éppenséggel egy rövid üzenettel elintézni. Általában azok választják ezt a menekülőutat mégis, akik félnek a másik reakciójától. Nem akarják hallani, hogy a volt párjuk sír, vagy esetleg kiabál, de az is lehet, hogy attól félnek, nem tudják végigcsinálni személyesen.

Ennek ellenére az esetek többségében az a legjobb megoldás, ha egy kapcsolat végét szemtől szembe, kivételes helyzetekben (például távkapcsolat esetén) telefonon mondod ki. Így megmagyarázhatod az okait, és mindkettőtöknek adott a lehetőség elbúcsúzni egymástól.

De van az a ritka körülmény, amikor mégis megengedett, hogy írásban szakíts. Olvass tovább, és ismerj meg 3 ilyen helyzetet!

1. Ha egy személyes találkozáskor csak mellébeszélsz, és képtelen vagy kimondani az igazat.

Minden szakítás nehéz, még a legrosszabb kapcsolatban sem egyszerű kimondani a végét. De néha tudod, hogy nincs más választás, ez az egyetlen helyes megoldás. De aztán eszedbe jut a párod, hogy milyen nagy szüksége van Rád. Egyből bizonytalanná válsz, és hirtelen Te is ragaszkodni kezdesz hozzá. Miközben pontosan tudod, hogy egyikőtök sem boldog már régóta ebben a kapcsolatban.
Tisztában vagy vele, ha szemtől szembe fogod látni a párod, vagy hallod a hangját, akkor képtelen leszel kimondani. Talán már meg is próbáltad néhányszor a közelmúltban, de sosem bírtad megtenni. A legjobb, amit tehetsz ilyenkor is a nyíltság és az őszinteség személyesen. De, ha úgy érzed, nem fog menni, akkor megteheted írásban is, mert még mindig jobb szakítani így, és lezárni gyorsan, mint még hosszú ideig szenvedni mindkettőtöknek.

Ezt is olvasd el! - 4 tipp, hogyan lépj ki egy komoly kapcsolatból

 

2. Ha a partnered egy „érzelmi bántalmazó”.

Az érzelmi bántalmazó (angolul Gaslighter) úgy manipulálja a párját, hogy az végül már teljesen elbizonytalanodik saját magában, az emlékezetében, és a józan ítélőképességében. Ilyen esetben nemcsak, hogy megengedett, de egyenesen ajánlott írásban kimondani a kapcsolat végét. Ha ugyanis szemtől szembe tennéd, akkor a párod folytatná a játszmáit, és úgy irányítaná a beszélgetést, hogy végül arra sem emlékeznél. miért akartál szakítani, és azt is elhinnéd neki, hogy egyedül Te vagy a hibás a problémákért, míg ő csak segíteni akart rajtad.
Ez a fajta befolyásoltság nagyon veszélyes dolog, teljesen átveszi az irányítást feletted, és a végén már csak neki hiszel a saját szemed helyett is. Ha úgy érzed, hogy Te is ilyen érzelmi csapdába kerültél, szakíts azonnal írásban, aztán teljesen zárd ki az életedből.

3. Ha félsz, hogy a partnered erőszakossá válik.

Ez az a szituáció, amikor létfontosságú, hogy csak írásban zárd le a kapcsolatot. Ha a partnered bármikor erőszakos volt Veled már korábban, akkor ne is próbálj találkozni többé vele. Még a telefonbeszélgetés sem ajánlott. Akkor sem, ha mindössze egyetlen egyszer történt meg a múltban, a párod akkor is bántott, aminek a lehetőségét sem szabad még egyszer megengedned. Vedd magad körül olyan emberekkel, akik között biztonságban érzed magad, aztán írd meg neki levélben, hogy vége. Sose mond el neki, hogy hol vagy, és ne is találkozz vele többé.

A fenti esetekből is látszik, hogy a szakítás írásban csak a legutolsó megoldás lehet, és csak nagyon egyedi esetekben. De sajnos néha, mégis kifejezetten ajánlott.