4 tipp, hogyan lépj ki egy komoly kapcsolatból
2019-10-15  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Egy igaz szerelem az egekbe röpíti az embert. De sajnos pont ugyanebből a magasságból fogsz lepottyanni is, ha valami elromlik. Előbb csak egy röpke villanás, aztán megsokasodnak a jelek, míg végül rájössz, hogy azt az embert, aki nélkül eddig szinte lélegezni sem tudtál, hirtelen nem bírod elviselni.

Ilyenkor ne azzal töltsd az időt, hogy rájöjj, mi történt, és miért érzed azt, hogy mégsem ő az Igazi. Talán Te nem állsz készen, talán ő nem olyan már, mint amilyen akkor volt, amikor megismerkedtetek. De nem ez a lényeg, mert a problémát nem oldja meg.

Azt se engedd, hogy a magánytól való félelmed meggátoljon a helyes döntésben. Csak figyelj a belső hangra. Ha azt súgja, hogy változtatnod kell, akkor ne hezitálj. Azzal csak elodázol egy szakítást, és végül olyan ember mellett maradsz, akinél jobbat érdemelnél.

Helyette tedd meg, amit kell. Segítünk hogyan csináld.

1. Soha ne otthon szakíts

Menjetek el egy közeli parkba, sétáljatok, vagy üljetek le egy padra. Egy ilyen beszélgetés után, mindkettőtöknek szüksége lesz egy kis szabad térre, ahol külön-külön átgondolhatjátok a dolgokat.

További tanácsokért olvasd el ezt is! 7 tipp, hogyan szakíts a pároddal anélkül, hogy megbántanád őt

2. Csak személyesen

Hacsak nincs valamilyen áthághatatlan akadálya (pl. több ezer km távolság), akkor mindenképp szemtől szembe vállald fel a döntésedet. A telefon csak a második legjobb választás, végszükség esetére. De egy email, vagy egy nyúlfarknyi üzenet teljesen elfogadhatatlan.

3. Figyelj az időzítésre

Szakértők szerint a péntek este a legmegfelelőbb időpont a szakításra. Semmiképpen ne munkaidőben, a párod munkahelyén próbálj beszélni vele, várd meg a nap végét. A péntek után marad 2 teljes napotok, hogy lehiggadjatok, és némileg magatokhoz térjetek az első sokkból. Persze egy hétvége nem elég egy kapcsolat elmúlását feldolgozni, de ad némi időt, hogy gondolkodj.

4. Légy őszinte, és határozott

Mondd el neki, hogy mi a legfőbb okod, mitől félsz, és mi az, ami bánt. Köszönd meg neki mindazt, amit érted tett, és kérd a megértését. Menet közben ne sajnáld meg, látva a döbbenetet és a szomorúságot az arcán, és soha ne visszakozz, tarts ki a döntésed mellett.

Csak, ha így teszel, lehet tiszta a lelkiismereted afelől, hogy bár fájdalmat okoztál, mégis ez volt az egyetlen helyes út egy rosszul működő kapcsolat lezárására.

par