Csirkemell almás palacsintatésztában
2025-10-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-2 nagy csirkemellfilé

-1 zöldalma

-15 dkg liszt

-2 tojás

-bő olaj a sütéshez

A körethez:

-2 szál sárgarépa

-2 közepes padlizsán

-4 ek. olívaolaj

-1 csokor aprított petrezselyem

-½ dl almaecet

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, majd lapjával félbevágjuk, és kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldalmát meghámozzuk. A körethez a sárgarépát megtisztítjuk, a padlizsánt megmossuk.

A lisztből 10 dkg-ot a tojásokkal, sóval és annyi hideg vízzel elkeverünk, hogy sűrűn folyó palacsintatésztát kapjunk. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a zöldalmát. A csirkemelleket a maradék lisztben megforgatjuk, a palacsintatésztába mártjuk, a felesleget lecsepegtetjük. Serpenyőben, a forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, papírszalvétával bélelt tányérra szedjük.

A körethez a sárgarépát hosszúkás hasábokra vágjuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A padlizsánt szintén hasábokra daraboljuk, majd a répával együtt a forró olajra szórjuk, rázogatva megpirítjuk és sóval, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk az almaecettel. A hússal forrón kínáljuk.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva