Csirkemell almás palacsintatésztában
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-2 nagy csirkemellfilé
-1 zöldalma
-15 dkg liszt
-2 tojás
-bő olaj a sütéshez
A körethez:
-2 szál sárgarépa
-2 közepes padlizsán
-4 ek. olívaolaj
-1 csokor aprított petrezselyem
-½ dl almaecet
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, majd lapjával félbevágjuk, és kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldalmát meghámozzuk. A körethez a sárgarépát megtisztítjuk, a padlizsánt megmossuk.
A lisztből 10 dkg-ot a tojásokkal, sóval és annyi hideg vízzel elkeverünk, hogy sűrűn folyó palacsintatésztát kapjunk. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a zöldalmát. A csirkemelleket a maradék lisztben megforgatjuk, a palacsintatésztába mártjuk, a felesleget lecsepegtetjük. Serpenyőben, a forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, papírszalvétával bélelt tányérra szedjük.
A körethez a sárgarépát hosszúkás hasábokra vágjuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A padlizsánt szintén hasábokra daraboljuk, majd a répával együtt a forró olajra szórjuk, rázogatva megpirítjuk és sóval, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk az almaecettel. A hússal forrón kínáljuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
