3 dolog, amit túl hamar árulsz el magadról
2022-10-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Amikor társat keresünk, akkor mindig a legjobb formánkat szeretnénk először megmutatni. Félünk (igen, félünk, még az is, aki azt mondja, hogy nem) attól, hogy a partnerünk nem tart majd minket elég jónak, sikeresnek, szépnek, vagy olyannak, akivel érdemes újra találkoznia.

A visszautasítástól való félelem és a kishitűség az, ami miatt gyakran olyan információkat is megosztunk az ismeretség túlságosan is kezdeti szakaszában, amelynek még nem jött el sem az ideje, sem a helye. Ezzel akarunk ugyanis egyfajta érzelmi nyomást gyakorolni a másik félre, hogy minket válasszon.

Az alábbi 3 témában gondold meg jól, hogy mikor és mennyit árulsz el!

Korábbi párkapcsolatok

Egy kapcsolat kezdetén csak nagyon óvatosan, és inkább csak érintőlegesen szabad beszélned a múltbéli párkapcsolataidról. Mi számít érintőlegesnek? Semmiképpen se ecseteld, hogy mit csinált az exed, és miért lett vége pontosan a kapcsolatotoknak. Valószínűleg dühös vagy rá, és túlságosan kritikus lennél, amely nem vetne jó fényt rád sem az aktuális partnered előtt. Ráadásul ezzel csak azt éreztetnéd vele, hogy nem vagy még túl a múlton, márpedig, aki szerelmet keres, az nem akar osztozkodni az új párján, főleg nem egy ex-el.

Pénzügyek

Hiába a számtalan intő történet, mégis gyakori, hogy túl hamar, túl sokat mesélünk el a pénzügyeinkről egy szinte idegen partnerjelöltnek. Azzal sose hencegj, hogy milyen drága autót vettél, vagy épp milyen luxusvakációról értél haza éppen. Az emberek többsége nem akar olyan partnerrel randizni, aki folyton a pénzével dicsekszik, és azt bizonygatja, hogy milyen jól áll anyagilag. Ha összejön a randi és lesz folytatás, akkor számtalan idő lesz még megismerni egymás pénzügyi körülményeit. Az elején sokkal fontosabbak az érzelmek.

Ez is érdekelhet! - A sikeres első randi szabályai

Közeli barátok és családtagok személyes dolgai

Megosztani egy idegennel valaki más életéből fontos és személyes részleteket, főleg, ha az illető nagyon közel áll hozzád, az nem helyes. Ezzel megsérted az ismerősöd magánéletét, amely nem tartozik senki másra. Pletykásnak és tiszteletlennek fogsz tűnni, és a partnered sem fogja kényelmesen érezni magát előtted. Hiszen könnyen hiheti azt, hogy őt is ugyanígy ki fogod beszélni valaki mással a háta mögött.

Egy randevú csak két emberről kell, hogy szóljon, Rólad és a partneredről. Senki másnak nincs ott helye, sem exnek, sem barátoknak, mert csak így tudtok kizárólag egymásra koncentrálni, és a másikat közelebbről megismerni.