AMSZTERDAM (16) – Szerelem, gyilkosság és összeesküvés sztárparádéval a mozikban!
2022-10-21  /  Szerző:   /   Ajánló

A Napos oldal és az Amerikai botrány Oscar®-díjra jelölt rendezője, David O. Russell új filmje egy eredeti, romantikus bűnügyi történet három jó barátról, akik egyszeriben az amerikai történelem egyik legdöbbenetesebb, titkos tervének középpontjában találják magukat.

Két férfi és katona, az orvos Burt (Christian Bale) és az ügyvéd Harold (John David Washington) segítenek azokon, akik rászorulnak. Társuk a titokzatos Valerie (Margot Robbie), aki mindkettőjüket ápolta a háborúban. Paktumot kötnek, miszerint mindig ott lesznek egymásnak. Együtt keverednek komoly zűrökbe s találkoznak szokatlan alakokkal, úgymint két nemzetközi kém, egyben madárfigyelő, Paul Canterbury (Mike Myers) és Henry Norcross (Michael Shannon), továbbá az amerikai történelem legmegbecsültebb tábornoka, Gilbert Dillenbeck (Robert De Niro). Mind ugyanazt az összeesküvést készülnek leleplezni…

Az AMSZTERDAM (16) ügyesen vegyíti a fikciót a történelemmel. Russell szerint „Ez egy vízválasztó momentum ugyanúgy a történelemben, mint a főhősök életében. Egy olyan pillanat, amikor a világ feje tetejére állhat, vagy megmaradhat a talpán. A szereplők pedig végig e válaszvonal mentén táncolnak, mit sem sejtve.”

„Izgalmas történet és egészen meglepő lehet a legtöbb ember számára, hogy valóban megtörténtek ezek a dolgok” – ecseteli a rendező. „A történelem e szelete kevéssé ismert, ezért szögezheti a székhez a közönséget.  Valami nagy volt készülőben. Rejtélyes, lenyűgöző, veszedelmes – és éppen ezért ihletett meg engem.”

 

Az AMSZTERDAM október 27-től látható a mozikban.

Nézd meg itt a film előzetesét!