3 dolog, amiről mindenki hazudik netes randizáskor
2023-01-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Miért hazudnak az emberek az internetes társkeresőkön? A válasz elsőre egyszerűnek tűnik: mert tetszeni akarnak. De ez természetesen csak a jéghegy csúcsa. A valóságban ugyanis mindig felfedezhető egy sokkal mélyebben gyökerező probléma. Ha valaki teljesen másnak állítja be magát, mint aki a való életben, akkor valószínűleg nem hisz benne, hogy egy másik, társra vágyó ember számára ő elég lenne. Legtöbben azt gondolják, hogy csak akkor van esélyük a többi embernél, ha mindenben tökéletesek, de legalábbis jobbak önmaguknál.

De sajnos mindannyian pontosan tudjuk, hogy mi történik, ha valaki hazugságokat ír a bemutatkozásában. Az igazság hamar kiderül, legkésőbb az első néhány személyes találkozáskor. A kudarc borítékolható, az önbecsülése pedig még lentebb süllyed.

Melyek azok a pontok, ahol a leggyakrabban füllentenek az emberek?

Testmagasság

Nemcsak a férfiak, de a nők is rendszeresen valótlan adatokkal töltik fel a bemutatkozásuk ezen részét. Van, aki hozzáad néhány centit, míg más a kosaras alkatát igyekszik mérsékelni, mert mindannyian úgy hiszik, hogy az általános társadalmi elvárásoknak csak így tudnak megfelelni. És legyünk őszinték, nem sok olyan párost ismerünk, ahol a nő a magasabb, és a férfi az alacsonyabb. De, ha van is ilyen, az emberek hajlamosak furcsán nézni rájuk. De egy párkapcsolatban tényleg ez számít? Természetesen nem.

Testsúly

Még mindig a külsőségek. Elég, ha csak a fotóinkra gondolunk. Mindenki behúzza a hasát, és kiegyenesíti a hátát, hogy minél karcsúbbnak tűnjön. A testsúly az egyik leggyakoribb kiindulópontja az önértékelési zavaroknak, már gyerekkorban is. De mégsem szabad ebbe a hibába beleesned. Az őszinteség sokkal célravezetőbb. A valóság takargatása helyett, már a legelején vállald fel, hogy bizony van rajtad néhány kg súlyfelesleg, de mindent megteszel az egészségesebb életmód betartásáért. És mi történik akkor, ha valaki ezek után nem akar Veled randizni a súlyod miatt? Akkor egyszerűen csak töröld ki. Hidd el, Te sem szeretnél egy olyan emberrel élni, aki nem úgy fogad el Téged, amilyen valójában vagy.

Ez is érdekelhet! - Miért szoktunk füllenteni egy párkapcsolatban?

Anyagi helyzet, szakmai státusz

Nem csupán a megjelenésünkkel kapcsolatban szeretjük megszépíteni a valóságot. Az anyagi helyzet ugyanúgy kényes téma. Az internetes közösségi oldalakról felénk érkező számtalan hamis kép, a túlzott társadalmi elvárások, mind azt sugallják, hogy csak a tehetősek és a vezető pozícióban élők, vagy menő vállalkozást futtató emberek lehetnek sikeresek a párkapcsolatok terén is. De, ha Te még nem tartasz ott, és még épp csak elkezdted megvalósítani a céljaidat, akkor sem szabad másnak kiadnod magadat. Az igazság itt is kiderül, és egy ilyen fiaskó után lehetetlen helyreállítani az elvesztett bizalmat.

Ne feledd, az igazi személyiséged felvállalása nem csupán a másik ember szemében lesz pozitív, de számodra is rengeteg előnnyel jár. Nemcsak a külvilág, hanem Te saját magad is jobban tiszteled majd azt az embert, aki vagy, ezzel visszanyerhetet az önbecsülésed, és sikeres lehetsz az élet minden területén.