2022 legmenőbb mozgásformái
2022-01-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Nem csak a divatban és a lakberendezésben jönnek-mennek a trendek, hanem a sport világában is. Nem csoda hát, ha minden évben újabbnál újabb mozgásformák robbannak be. Lássuk, hogy mi lesz trendi 2022-ben!

Trailrunning

Aki már unja a hagyományos futást, az bátran próbálja ki a trailrunningot, magyarul a terepfutást. Itt nem tökéletesen kivitelezett futópályán rójuk a köröket, hanem az erdőben, egy hegyen vagy épp egy völgyben. A különböző talajtípusok és a rengeteg emelkedő, illetve lejtő miatt ez a fajta futás rendkívül fárasztó és megerőltető.

Aerial jóga

Noha az aerial jóga órák pár éve már hazánkban is elérhetők, még nem annyira ismert és elterjedt itthon ez a mozgásforma. 2022-ben ez azonban nagy eséllyel meg fog változni! Az aerial jóga gyakorlatai a kikapcsolódás, az erősítés és a levegőben történő lebegés különleges kombinációiból épülnek fel. A plafonhoz rögzített speciális kendőkkel olyan jógapózok is kivitelezhetők, melyek a földön nagyon nehezek és összetettek. Az aerial jógával fejleszthetjük az egyensúlyérzékünket és serkentjük a vérkeringésünket, így javul a szerveink vérellátása is.

E-mountainbiking

Az elektromos bicikli rajongótábora egyre csak hízik, így nem meglepő, hogy a mountainbike-ok körében is megjelentek már ezek a típusú kerékpárok. Az e-mountainbiking nagy előnye, hogy segítségükkel azok is tudnak teljesíteni meredekebb terepeket, akik elektromos rásegítés nélkül nem boldogulnának velük. De az elnevezés ne tévesszen meg minket: nem önjárók ezek a kerékpárok, komolyan igénybe veszik az izomerőt.

Slackline

A slackline sem egy teljesen újkeletű mozgásforma, de eddig nem kapott nagyobb figyelmet idehaza – a várakozások szerint azonban az előttünk álló időszakban fog. Ennél a sportnál az egyensúlyérzékünk áll a középpontban: speciális köteleken kell végigsétálnunk anélkül, hogy leesnénk. Elsőre könnyűnek tűnhet, de egyáltalán nem az! A slackline mindenképp megér egy próbát, hiszen kellő kitartással egy idő után profi kötéltáncosnak fogjuk érezni magunkat.

Hyrox

A hyrox több erőt és állóképességet növelő gyakorlatokból áll, melyeket mindig egy 1000 méteres futás követ. Már ebből is látszik: ez a típusú mozgásforma nem a kezdőknek szól elsősorban. Nagy előnye, hogy nem kell elsajátítanunk hozzá semmilyen speciális technikát. Azok számára is tökéletes választásnak bizonyul, akik inkább a fitneszt részesítik előnyben, de azok is megtalálják benne a számításukat, akik az izomépítésre szeretnek inkább fókuszálni.

Forrás: Activebeauty