15 lépés, amivel enyhítheted a társkeresés miatt érzett feszültséget
2023-01-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Azzal talán mindenki egyetért, hogy a modern kori élet meglehetősen stresszes. Ha pedig a társkeresésről és a párkapcsolatokról van szó, az rátesz még egy lapáttal. Sokan már a gondolattól is félünk, hogy vadidegenekkel ismerkedjünk, és persze sosincs garancia arra, hogy örökre szóló társra lelünk-e. Mindez növeli a bennünk lévő feszültséget, és rombolóan hat az életünkre.

Ha Te is hasonló cipőben jársz, akkor az idegeskedés helyett inkább tedd meg az alábbi lépéseket önmagadért és a boldogságodért!

1. Mindig higgy magadban! Te is értékes ember vagy, aki sok jót tud beleadni egy párkapcsolatba.

2. Mindig higgy a jövőbeni párodban! Mindenkire vár valaki, csak legyél elég türelmes kivárni, hogy egymásra találjatok.

3. Odafigyeléssel válogasd meg a szavakat, amelyeket a bemutatkozásodban használsz! Kerüld a pesszimista hangzású szavakat.

4. Nézz előre bizalommal! A feszültség legnagyobb része abból ered, hogy a múltbéli rossz tapasztalatok és balszerencsés választásaid alapján semmi jót nem vársz a jövőtől se.

5. Ismerd fel, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket befolyásolni tudsz, és melyek azok a tényezők, amelyek rajtad kívül állóak. Tegyél meg mindent, legjobb belátásod és tudásod szerint, a többi problémát viszont engedd el.

6. Ne törődj mások rosszindulatú megjegyzéseivel! A családod, barátaid, ismerőseid csak jót akarnak, ki-ki a maga módján, de valószínűleg csak felidegesítenek egy-egy kellemetlen kérdéssel. Legközelebb, ha ilyen helyzetbe kerülsz, akkor mosolyogva hagyd faképnél az illetőt, mint akiről leperegnek a negatív kommentek.

7. Ismerd fel, hogy a saját boldogságod nem más valaki jelenlététől függ. Az csakis belülről fakadhat. Persze klassz dolog megosztani egy társsal a közös, vidám élményeket, de sajnos egy párkapcsolatban is lehet valaki boldogtalan.

8. Legyél tisztában vele, hogy nem az mutatja meg, mennyit érsz, hogy milyen sikeresek a randevúid. Minden ember értékes, és különleges. De ez, csak úgy, mint a boldogság, belülről fakad, és nem függ külső tényezőktől.

9. Csökkentsd a nyomást! Ne úgy tekints az ismerkedésre, mint kötelező rossz, hanem kezeld szórakozásként, és keresd a kellemes pillanatokat. Egy jó beszélgetés vagy egy romantikus séta, mind jókedvvel töltenek el, még akkor is, ha végül barátok maradtok.

10. Legyél hálás! Mindenért, ami pozitív az életedben. Ha nem mindig a hiányt emlegeted, hanem hangosan és rendszeresen hálát adsz azért, amid van, akkor a benned lévő feszültség is enyhülni fog.

11. Figyelj oda a testbeszédedre és a viselkedésedre! Nem pusztán a szavaid üzennek a külvilág felé, de minden mozdulatod, reakciód és még a gondolataid is hatnak a kisugárzásodra, valamint a mások rólad alkotott véleményére.

12. Vigyázz magadra! A saját fizikai és mentális egészséged legyen fontosabb a párkeresésnél.

Ez is érdekelhet! - Tényleg létezik kiút a folyamatos visszautasításból?

13. Arra koncentrálj, ami jól megy. Ne azt tartsd számon, ami nem sikerül, vagy amit nem szeretsz. Itt is fontos a pozitív hozzáállás.

14. Add ki magadból a rossz érzéseket. A harag, a düh, az önsajnálat csak lerombolja az önbizalmad. Engedd inkább el a múltat, ami megtörtént, azon már úgysem tudsz változtatni.

15. Haladj kis lépésekben, ahogy Neked a legkényelmesebb.! Nem kell, hogy az első jelölt legyen a nagy Ő. Ez nem egy rövidtáv futás, sokkal inkább egy maraton.