12+1 tanács párkereséshez 40 feletti hölgyeknek
2019-03-25  /  Szerző:   /   Szerelem Ha azt mondanánk, hogy 40 évesen jobb esélyekkel indulsz a párkeresésben, mint fiatalabb korodban, elhinnéd?

40 év felett a társkeresés sokban különbözik attól, ahogy azt a 20-as és 30-as éveidben tetted. Ebben a helyzetben bizonyára kaptál már számtalan jóhiszemű, általános érvényű tanácsot, és bölcselkedő megjegyzést a barátnőidtől, a szüleidtől, a kollégáidtól, vagy akár idegenektől is. Ezeket jobb, ha figyelmen kívül hagyod.

Helyettük inkább olvasd el valódi szakértők, használható tippjeit, amelyeket kifejezetten 40 év feletti hölgyek számára gyűjtöttünk össze.

1. Csak akkor fogj bele, amikor tényleg készen állsz

Ha épp túl vagy egy váláson, vagy egy szakításon, akkor a párkeresés nem biztos, hogy a legjobb módszer az azonnali felejtésre. De hasonló a helyzet akkor is, ha egy személyes trauma ért a közelmúltban (egy ismerős elvesztése, vagy éppen munkahelyi gondok). Ebben az esetben először időt kell hagynod a múlt feldolgozására, és az érzelmeid rendezésére.

2. Légy türelmes

Az legfontosabb dolog, amikor rászánod magad a randizásra, és megteszed az első lépéseket, akkor legyél türelmes. Az Igazit megtalálni nem megy azonnal. A pozitív hozzáállás, és a kitartó keresés hozhat csak sikert.

3. A legjobb életkorban vagy, hogy megtaláld a szerelmet

Minden életszakaszban mások a céljaink. Igaz ez az ismerkedésnél is. 40 év felett már nem az a férfi az ideális jelölt, akit 10 éve kerestél. Az évek során Te is megváltoztál, és Veled együtt az értékrended és az igényeid is. Minél idősebb vagy, annál inkább tisztában vagy a saját értékeiddel, és ez sokkal jobb alapokat biztosíthat egy új kapcsolathoz.

4. Próbálj ki új dolgokat

Olyan életet élj, és olyan ember legyél, akivel Te is meg szeretnél ismerkedni. Keress másik hobbit, próbálj ki egy új sportot, látogass el idegen helyekre. Hozd ki magadból a legjobbat! Ettől nem csak az önbizalmad emelkedik, de a kisugárzásod is vonzóbb lesz. Az új élményekről pedig izgalmas beszélgetéseket folytathatsz egy randevú során.

5. Gondolkozz pozitívan

Több évtizednyi tapasztalattal a hátad mögött könnyű frusztráltnak és pesszimistának lenni. De ez az állapot nagyban rontja az esélyeidet egy új szerelem megtalálásához. Ne légy cinikus, hiszen csak magadnak ártasz vele. Próbáld meg félretenni a kétségeidet, emeld fel a fejed, és tekints pozitívan a jövőbe. Ne félj az ismerkedéstől, inkább fogd fel izgalmas szórakozásként.

6. Hagyd magad mögött a sérelmeidet

Valószínűleg Te is hatalmas terhet cipelsz a hátadon, amely a múltbéli csalódásaidból, rossz emlékekből fakad. Tedd le ezt a csomagot, próbáld elkönyvelni tapasztalatként, amelytől még értékesebb ember lettél.

7. Kerüld az olyan férfiakat, akik az exedre hasonlítanak

Elsőre csábító lehet egy olyan férfival megismerkedni és randevúzni, aki emlékeztet a korábbi párodra. Az ő hatására előjöhetnek korábbi szerelmes érzéseid. De legyünk őszinték. Ha egyszer már próbáltad, és nem működött, akkor most mitől működne?

8. Kérj segítséget

Egy tanácsadó, vagy egy pszichológus segíthet abban, hogy felismerd a korábban elkövetett hibáidat, és meg tudd fogalmazni, hogy mire is vágysz igazán. Ezek után könnyebben elkerülheted, hogy újra és újra ugyanazzal a típusú férfival randevúzz, akivel már korábban sem jártál sikerrel.

9. Regisztrálj egy online társkereső oldalra

Lépj fel a netre, és nézz körbe, hogy melyik társkereső oldal, vagy alkalmazás lehet számodra ideális. Ezeken a felületeken sok hozzád hasonló helyzetben járó emberrel megismerkedhetsz, így jó eszköz lehet arra, hogy megtaláld az Igazit. A Szerkesztőség ajánlata: a Randivonal.hu, amely már 20 éve segíti a társkeresőket.

10. Készíts egy valós társkereső profilt

Ne akarj másnak látszani, mint aki vagy, egy társkereső oldalon sem. A valóság ugyanis hamar kiderül, és csak újabb kudarcot eredményez. Mindig maradj önmagad, mert csak így találhat Rád az, akire igazán vágysz. Olvasd el a témában korábban megjelent cikkünket is 10 tipp a tökéletes társkereső profilhoz címmel.

11. Ne ítélj elhamarkodottan

Ne döntsd el egy perc után, hogy érdemes-e ottmaradnod egy randevún. 40 év felett már tudod, mit akarsz, de pont emiatt korán mondasz ítéletet a partnered felett. Ez pedig óriási hiba. Mielőtt faképnél hagynád, próbáld jobban megismerni, mert lehet, hogy olyan értékei kerülnek felszínre, ami miatt megéri esélyt adni neki.

12. Ne félj megtenni az első lépést

40 évesen már tudod, hogy mit akarsz, és valószínűleg meg is mered tenni érte a szükséges lépéseket, hogy elérd. Miért ne lenne igaz ez a párkeresésben is. Ha valaki szimpatikus Neked, akkor ne várj arra, hogy hátha majd ő közeledik. Vedd a kezedbe az irányítást, és kezdeményezz. Semmit nem veszíthetsz.

12+1. A jelen számít

40 év felett már úgy érzed, hogy nagyobb a tétje a párkeresésnek. Mindkét félnek több az élettapasztalata, és esetleg a gyereke. De még se félj előre a jövőtől, hogy például mi lesz, ha a Te vagy az ő gyerekei ellene lesznek a kapcsolatotoknak. Maradj a jelenben, összpontosíts az első lépésekre, amelyek most előtted állnak, a jövő pedig majd úgyis kialakul.