10 tipp, hogy jobban nézz ki a fotókon
2023-01-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Úgy érzed, rólad nem lehet jó fényképet készíteni? Dehogynem! Az alábbi tippeket megfogadva Te magad is elégedett(ebb) leszel a végeredménnyel.

 

1. Valódi mosoly

Az első és legfontosabb trükk, aminek óriási befolyása van a végeredményre: a mosolyod. Ezzel pedig az őszinte mosolyra gondolunk, aminél nem csak az arcod, hanem a szemeid is ragyognak. Ha nem erőltetett ez a kedves kis nevetés, akkor biztos lehetsz abban, hogy a fénykép is sokkal szebb lesz.

2. Testtartás

A modellek pontosan tudják, hogy mennyire fontos a megfelelő testtartás. Ideális esetben 45 fokos szöget zársz be a fényképezőgéppel, a vállaid pedig a kamera felé mutatnak. Ennek a póznak hála vékonyabbnak fogsz látszódni, a lábaid pedig sokkal hosszabbnak fognak tűnni.

3. Helyes ülőpozíció

Ülve sokszor görnyedünk, amitől a testarányok is eltolódnak. Ha ülsz, miközben fotóznak, ügyelj arra, hogy húzd ki magad! Képzeld el, hogy a fejed búbjával meg akarod érinteni a plafont. Ennek köszönhetően szép egyenes lesz a nyakad és a hátad, a vállaidat pedig tartsd leszorítva. A hasat húzd be, az állad pedig enyhén mutasson a mellkasod felé.

4. Vékony karok

Ahhoz, hogy a karod ne tűnjön a fényképen vastagabbnak, mint a valóságban, egy kicsit tartsd távol a felsőtestedtől, vagy az egyik karoddal támaszd meg az oldalad, a másikat pedig hagyd lelógni. Ha rövid a felsőtested, akkor a kézfejedet engedd a derekad alá, ha hosszú, akkor tartsd felette.

5. Visszafogott smink

Nem mindenki szereti a sminket, és nem is feltétlenül kell ahhoz sok make-up, hogy jól nézz ki, de azért érdemes legalább egy jól fedő alapozót használnod, amikor tudod, hogy fényképezni fognak. Ennek hála egyenletes lesz a bőröd.

6. Előnyös ruha

A ruházatnak szintén fontos szerepe van abban, hogy jól nézz ki egy fotón. Ehhez olyan ruhadarabokat válassz, amik elterelik a figyelmet az esetlegesen problémás testtájakról. Ehhez jó tudni, hogy a fekete szín optikailag keskenyít, míg a barna és a zöld kiemeli a természetes bőrszínt.

7. Előnyös profil

Nagyon egyszerű trükk, ha mindig az előnyös oldaladat mutatod a kamerába. Ahhoz, hogy kiderítsd, melyik ez, készíts magadról különböző szögekből fényképeket. A kapott fotók alapján pontosan látni fogod, hogyan érdemes pózolnod.

8. Nyitott száj

Ez a trükk elsőre furcsának tűnhet, de működik: fényképezés közben a szádon keresztül vegyél levegőt. A fejedet eközben kicsit emeld meg, az álladat pedig told előre. Ezáltal biztosan laza lesz a tekinteted.

9. Ideális fényviszonyok

Nemcsak a szöggel és a testtartással tudod befolyásolni a végeredményt, hanem a fénnyel is. A legjobb az indirekt világítás. Ezen kívül mindig használj vakut, még napsütésben is, ugyanis így el tudod tüntetni a szem alatti karikáidat.

10. Megfelelő távolság

Annak érdekében, hogy mindig jól mutass a fényképeken, tarts kellő távolságot a lencsével. Az ideális a 2 méter, vagyis ilyen táv esetén minden bizonnyal előnyös lesz az elkészült fotó.