10 kérdés, amit fel kell tenned, mielőtt igent mondasz
2020-05-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ha épp házasságkötés előtt állsz, és az esküvői ruhádról álmodozol, akkor bizonyára már mindent tudsz a párodról. Vagy legalábbis úgy gondolod. Boldog vagy a tudattól, hogy egy ezentúl örökké együtt lehetsz vele, és talán már össze is költöztetek.

De még a nagy nap előtt, nem árt néhány dolgot tisztázni, hogy biztosan minden téren összeilletek-e.

Olvass tovább, és ismerd meg azt a 10 kérdést, amit fel kell tenned neki, mielőtt igent mondasz!

1. Miért akarsz összeházasodni?

Ha a párod zavarba jön, és nem tud semmi elfogadható választ adni egy ilyen könnyű kérdésre, akkor lehet, hogy a többit már nincs is értelme megkérdezni.

2. Mit gondolsz a gyerekvállalásról?

Ne fogadj el kitérő válaszokat. Tudnod kell, hogy szeretne-e, és hány gyereket, mikor, és hogy elég felkészültnek érzi-e magát a szülői szerepre.

Ezt is olvasd el! - 6 dolog, ami megváltozik az esküvő után

3. Mi a véleményed a családomról?

Milyen szerepet szán nekik a közös életetekben, elfogadja-e őket, vagy van-e bármi probléma köztük. Egy ilyen konfliktust jobb azelőtt felderíteni, amíg még nem késő.

4. Mennyire fontos a vallás az életedben?

Ez ugyanis hatással lesz az egész életekre. Emellett azt sem árt tudni, hogy az esküvői ceremóniát mennyiben fogja érinteni.

5. Van tartozásod?

Ha eddig erről nem beszéltetek, akkor éppen ideje. Ha valakivel összekötöd az életed, nem árt tudni, hogy vannak-e hitelei, tartozásai, és egyáltalán milyenek az anyagi körülményei, és a pénzhez való hozzáállása.

6. Hogyan fogjuk felosztani a háztartás körüli teendőket?

Ha már együtt éltek, akkor bizonyára kialakult egy rutin. De minden meg fog változni, ha esetleg születik egy közös gyereketek, esetleg elköltöztök, vagy bármi fontos történik. Jó, előre tisztázni az elvárásaitokat.

7. Felkészültél arra, hogy lesznek nehéz időszakok is?

A házasság nem könnyű, inkább hullámzó. A jó napokat rosszak váltják, és fordítva. Biztosnak kell lenned benne, hogy képesek vagytok kitartani egymás mellett, sok éven át.

8.  Hogyan látod a közös jövőnket?

Nem kell minden apró részletet előre pontosan megtervezni, de fontos, hogy együtt képzeljétek el a jövőt, legyen közös céljaitok és álmaitok.

9.  Van bármi, amiről eddig nem beszéltél? Vagy, ami miatt hezitálsz?

A titkok tönkretesznek minden kapcsolatot, előbb-utóbb ugyanis mindenre fény derül. Ezért is fontos, hogy a közös életetek felé tiszta lappal induljatok.

10.  Te is azt akarod, hogy ez a szerelem örökké tartson?

Erre csak egy választ adhat, különben nincs értelme a házasságról sem tovább beszélni.

Ezek a kérdések egy mély és nehéz beszélgetéshez vezethetnek, de pont ezért nagyon fontosak. Ha egyik esetben sem kapsz elbizonytalanító választ, akkor megnyugodhatsz. Jöhet az esküvő!