10 jó tanács, amit mindenkinek meg kellene fogadnia, mielőtt igent mond!
2020-02-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

A magasabb fokú elköteleződés nagyobb felelősséggel is jár, bár ebbe kevesen gondolnak bele, mielőtt oltár elé állnak. Természetesen a nagy szavaktól nem kell megijedni, de fontos, hogy már az elején tisztában legyél azzal, mivel is jár egy komoly párkapcsolat.

Vannak dolgok, amikről nem beszél senki, ezért most összegyűjtöttünk 10 olyan tanácsot, amit mindenkinek meg kellene fogadnia, mielőtt igent mond!

1. Legyen egy közös képetek a jövőről!

Sokan vallják az „Élj a mának!” elvet, mégis fontos, hogy legyen egy kölcsönösen elfogadott, általános víziótok a közös jövőtökről. Ez egy jó motiváció is hosszabb távon, amelyért mindketten dolgozhattok.

2. Beszéljetek a pénzügyekről és a családról!

Mindkettő érzékeny téma, de annál fontosabb. Ha a fenti területeken nem tudtok közös nevezőre jutni, akkor az hosszabb távon egyre nagyobb szakadékot húz köztetek.

Ezt is olvasd el! - Ilyen egy igazi boldog párkapcsolat! Te már átélted?

3. Imádkozzatok, vagy meditáljatok együtt!

Jó, ha a kapcsolatotokat az élet minden területére, így a spirituális és vallási aspektusokra is kiterjesztitek. Ezzel elősegíthetitek, hogy mindkettőtök lelki egészsége javuljon.

4. Tanuljatok meg először figyelni és hallgatni!

Mindenkinek van saját véleménye egy-egy eset kapcsán. Ezért is fontos, hogy meghallgasd a párodat minden alkalommal, legyen az egy veszekedés, vagy csak egy átlagos beszélgetés a vacsora mellett. Ha kimutatod az érdeklődésedet a párod mondanivalója iránt, akkor ő is hasonlóan fog viselkedni. Ez a minimális energiaráfordítás pedig többszörösen megtérül a kapcsolat fejlődésével.

5. Ne vedd túl komolyan!

Attól még, hogy egyre közelebb kerültök egymáshoz, és a kapcsolatotok is magasabb szintre lép, még nem kell rástresszelned. Inkább próbáld meg élvezni az együtt töltött több időt. Nem kell mindennek tökéletesnek lennie ahhoz, hogy boldogok legyetek.

6. Ne arra koncentrálj, hogy bizonyítsd az igazad, inkább arra, hogy mi lenne jó kettőtöknek!

Egy-egy vita során általában többet beszélünk, mint hallgatunk, ezért aztán ahelyett, hogy a jelen probléma megoldására fókuszálnánk, inkább felemlegetjük az összes múltbéli sérelmünket és rendezetlen ügyünket. Ilyenkor legjobb egy kis szünetet tartani, majd később újra párbeszédet indítani a lényegi problémáról és a megoldási lehetőségekről.

7. Állítsatok fel célokat rendszeresen!

A közös jövőkép eléréséhez sok apró lépésen keresztül vezet az út. Ezek a kisebb célok tartják életben a kapcsolatot, és adnak újabb és újabb motivációt, illetve energiát a közös munkához. Ez a folyamat pedig egyre inkább egy csapattá kovácsol össze Titeket.

8. Ne fussatok el a viták elől!

Az ún. passzív agresszív viselkedés talán az egyik legrosszabb „taktika” egy kapcsolatban. Sajnos megoldást nem hoz, viszont egyre nagyobb problémákat annál inkább. Bármi is zavar a pároddal, vagy a közös életetekkel kapcsolatban, azt jobb nyíltan és őszintén megbeszélni. Ha a párod kezdeményez ilyen párbeszédet, akkor mindenképp hallgasd meg, és ne próbáld szőnyeg alá söpörni a gondokat.

9. Ne engedd be a modern kütyüket a hálóba!

Ez az a helyiség a házban, amelynek különlegesnek kell lennie. Ha esetleg van ott egy a tv, akkor kölcsönösen korlátozzátok a használatát. Sajnos ezek a modern eszközök rengeteg olyan időt vesznek el a kapcsolatból, amit együtt is tölthetnétek.

10. Köteleződjetek el a folyamatos fejlődés mellett!

Egy kapcsolatért folyamatosan tenni kell, gondozni, mint egy növényt. Ehhez külső segítséget is igénybe vehettek. Olvassatok könyveket, vegyetek részt tanfolyamokon, beszélgessetek más párokkal.

Gondold végig a tanácsokat, oszd meg a pároddal is, és beszéljetek róla. Már egy ilyen párbeszéd is segíthet abban, hogy a kapcsolatotokat még inkább elmélyítsétek, és jó irányba terelhessétek.