KÉSZEN ÁLLSZ EGY NAGY KALANDRA? "A vadon hívó szava" a mozikban!
2020-02-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló

A klasszikus irodalmi mű alapján készült A VADON HÍVÓ SZAVA (12) új életre kelti Buck történetét. Az imádnivaló kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként – majd később vezéreként – Buck élete kalandját éli át, s végül megleli valódi helyét a világban, midőn a maga ura lesz.

A Harrison Ford főszereplésével készült filmet Chris Sanders (ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT) rendezte. Az élő felvételeket animációval ötvöző A VADON HÍVÓ SZAVA a legújabb trükktechnológiát hasznosítva varázsolja állati szereplőit is fotorealisztikus, érző lényekké.

Fordot két dolog vonzotta a filmhez. Egyfelől szeretett volna egy gyerekeknek szóló filmet csinálni, ezen kívül pedig az foglalkoztatta különösen, miként fogják az alkotók megteremteni Buckot és a többi kutyát számítogéppel, s mindez hogyan is teszi elengedhetetlenné, hogy egy emberi "kutyadublőrrel" játssza el jeleneteit. „Egy érdekes aspektusa volt a forgatásnak, hogy nem voltak kutyák. Buckot egy ember helyettesítette, akihez igazíthattam a tekintetemet, és akivel eljátszhattam az érzelmes jeleneteket. Kezdetben nehéz volt, de aztán egyre szórakoztatóbb.”

A rendező szerint Ford sokat tett hozzá a filmhez. „A könyvben John Thornton figurája átél pár dolgot Buckkal, de nem tartom nagyon kidolgozottnak a jellemét. Az egyik legjobb dolog, amit Harrison tett a forgatás során, hogy megalkotta ezt a jellemet. Meghatározta, milyen lesz. Már az elejétől fogva hosszas diskurzusokat folytattunk a figuráról.”

Ford úgy véli, „John Thorntonnak elege lett életéből és a világból. Nem tudta már viselni a fájdalmat és a terheket, amik rá szakadtak. Így hát hátrahagyta otthonát és északra ment, ahol aranyat lelhet, illetve még egy jelentős okból: fia mindig is a vadon felfedezésére vágyott. De végső soron azért megy oda, hogy megbékéljen és egymagában lehessen.”

A VADON HÍVÓ SZAVA már a mozikban!