10 dolog, amit sose posztolj a közösségi médiában egy szakítás után
2023-03-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Vége van, szakítottatok, megesik az ilyen. De még mielőtt előkapnád a mobilod, hogy világgá kürtöld a történéseket, számolj el tízig, és jól fontold meg az alábbiakat.

A következő 10 dologról sose posztolj a közösségi oldalakon, bármennyire is csábítónak tűnik a gondolat.

 

1. A Facebook és társai nem a naplód. Csak azért, mert épp egy érzelmi hullámvasúton száguldozol, még nem kell minden rosszabb vagy jobb pillanatodról, sírásról, dühről beszámolnod az ismerőseidnek. A napló egy személyes dolog, amelyet az emberek önmaguknak írnak, hogy könnyítsenek a lelkükön, vagy, hogy jobban átgondolhassák az életüket. Ha sírni szeretnél, akkor hívd fel a legközelebbi barátodat, és csak neki öntsd ki a bánatod.

2. Ne linkelj be sírós, szomorkodós, szakítós zenéket. Pont elég, ha Te hallgatod őket.

3. Ne menekülj tagadásba. Ne hagyd kinn a közös profilképeteket, ne küldj neki üzenetet az idővonalára, mintha még mindig jóban lennétek, és persze állítsd át a párkapcsolati státuszodat is.

4. Ne akard féltékennyé tenni félreérthető képekkel, amelyeken korábbi exeiddel, vagy új, ismeretlen partnerekkel vagy látható.Ez is érdekelhet! –
Randi szakítás után azonnal? Vajon működik a „kutyaharapást szőrével” gyógymód?

 

5. Nem kell szakítós idézetekkel, és más, senki által nem értett, virágnyelven írt megjegyzésekkel sem teletöltened a faladat, amelyből egyértelmű, hogy szomorú vagy. Főleg, ha utána nem is igazán szeretnél magyarázkodni erről az egészről az ismerőseidnek.

6. Ne vond bele a közös barátaitokat. Ne posztolj az ő falukra se, és ne akard, hogy bármelyikük a kedvedért kikövesse az exed.

7. Viselkedj tisztelettel a korábbi párod felé. Ne rágalmazd, ne akarj rajta a közösségi oldalakon bosszút állni.

8. Ne próbáld őt arról sem meggyőzni, hogy menjen vissza hozzád, és ne könyörögj nyilvánosan a bocsánatáért. Ha úgy érzed, hogy szükséged van vele egy ilyen beszélgetésre, akkor négyszemközt intézd ezt, mert ez csak kettőtök ügye.

9. Ne posztolj olyan fotókat vagy bejelentéseket, amelyekben arra utalsz, hogy ez most életed legjobb, vagy legrosszabb időszaka. Ezzel nagyon kellemetlen helyzetbe hozod a párod. Már, ha egyáltalán követi még az oldaladat. De a legjobb, ha nem is feltételezed, hogy még olvassa, amiket írsz, mert Neked sem kellene már követned őt.

10. Ne nyomozz utána. Ne nézegesd naponta többször az oldalát, információkért kutatva. Ne kommentelj az új fotói alá, és ne fűzz megjegyzéseket minden posztjához. Egyszerűen csak engedd, hogy élhesse tovább az életét, ahogyan Neked is kellene a sajátodat.