10 bók, amelynek egy nő sem tud ellenállni
2019-03-18  /  Szerző:   /   Szerelem A bókolás művészet, amelyet nem könnyű elsajátítani. Egy bók nem lehet erőltetett, se tolakodó, és egy elcsépelt dicséret sem fogja elérni a célját.

Ha bókokkal szeretnéd elhalmozni kedvesedet, akkor jó, ha előveszed a kreatív oldalad. Aggodalomra semmi ok: cikkünkben összegyűjtöttük azt a 10 mondatot, aminek a Te kedvesed sem fog tudni ellenállni!

1. „Olyan vicces vagy!”

A férfiak gyakran úgy gondolják, hogy az ő dolguk, hogy humorosak, és szórakoztatóak legyenek egy kapcsolatban. Ez odáig vezethet, hogy a hölgyek önértékelési zavarba kerülnek emiatt. Ha viszont őszintén nevetsz a viccein, vagy küldesz neki egy sírva nevetős emojit üzenetben, akkor biztosan jól fog esni neki. Mint ahogyan az is, ha rendszeresen megdicséred a kedvesed humorát.

2. „Olyan sokat tanultam Tőled!”

Mindenki szereti érezni, hogy értékes dolgokat vihet egy kapcsolatba. Ha a Te kedvesed is nagyon intelligens, akkor jól fog neki esni, hogy ha egy nehéz döntés, vagy bármi más kapcsán kikéred a véleményét, tanácsát, és meg is fogadod, amit mond. Természetesen hallani is szeretjük a dicséretet, ezért egy ilyen, vagy ennél még konkrétabban megfogalmazott bók nagyon szívhez szóló lehet.

3. „Annyira szépek a szemeid/hajad/ajkaid...”

Minden nőnek jól esik, ha gyönyörűnek találják, még ha egy ilyen bók kissé elcsépelten is hangzik. Nem tűnik viszont majd túl általánosnak, ha megdicséred valamely igazán különleges tulajdonságát, az igéző szemeit, vagy az elragadó mosolyát. Minél konkrétabban fogalmazol, annál inkább érződik rajtad, hogy odafigyelsz rá, és értékeled azt, amit azért tesz, hogy tetszen Neked.

4. „Megbízom benned!”

A hűség olyan dolog, amiről különösebben nem lenne szükség beszélni, ha két ember igazán szereti egymást, mert csak a kölcsönös feltétlen bizalom alapozhat meg egy tartós kapcsolatot. Sajnos azonban, amikor szeretünk valakit, féltjük, és hajlamosak vagyunk féltékenykedésre. Ez pedig tönkreteheti a legnagyobb szerelmet is. Érdemes ezért néha biztosítanod a párod arról, hogy mennyire megbízol benne, és a kapcsolatotok erősségében.

5. „Még soha nem találkoztam hozzád hasonló emberrel!”

Ha ezzel a bókkal kedveskedsz valakinek, akkor kiemeled, hogy mennyire különleges, egyedi személyiségnek tartod, hogy értékeled őt és önmagáért szereted .

6. „Nagyon jó vagy abban, amit csinálsz!”

Legyen szó a karrierjéről, a hobbijáról, vagy bármilyen más tevékenységről, fontos, hogy kimutasd, milyen nagyszerűnek tartod benne. Ebből érezni fogja, hogy odafigyelsz rá, és érdekel Téged is, ami számára fontos. Ne azért dicsérd, ha olyan munkája van, amit ki nem állhat, hanem azt, amiben ő is örömét leli.

7. „Jobb ember vagyok, ha Veled lehetek!”

Gyakran csak olyan dolgokat dicsérünk meg egymáson, amiknek igazán nincs nagy jelentősége, egy szép ruhát, vagy egy új frizurát. Sokkal fontosabb, ha rendszeresen kifejezzük kedvesünk felé, hogy mennyire értékes embernek tartjuk, mennyire tiszteljük, és hogy az ő jelleme belőlünk is a legjobbat hozza ki.

8. „Olyan dögös vagy!”

Ez a bók nem az ismerkedés első időszakára illik, mert a partnered félreértheti a szándékaidat. Sokkal inkább helye van egy kiforrott szerelemben, amikor már minden gondolatotok csak egymás körül forog.

9. „Gyönyörű vagy, mint mindig!”

Megdicsérni egy nő megjelenését kényes terület. Ha gyönyörűnek találod, amikor szépen kisminkelte magát, és kiöltözött, akkor azt gondolhatja, hogy neked csak így tetszik. De ha azt mondod neki, hogy jobban tetszik smink nélkül, akkor azt hiheti, hogy szépen kiöltözve túl kihívónak tartod. Ezért fontos, hogy amikor egy bókkal a külsejét dicséred, akkor próbálj általános érvényűen fogalmazni. Te sem szeretnéd, hogy egy pozitívnak szánt megjegyzéstől rosszul érezze magát a párod.

10. „Veled tölteném legszívesebben minden napomat!”

Egy ilyen bók talán a legegyszerűbb, de mégis a legkedvesebb és legnagyszerűbb vallomás, amit csak mondhatunk a szerelmünknek. Ha már régóta együtt vagytok, talán kevesebbszer hangzik el ez a mondat, pedig még sok év után is jó hallani, ezért ne felejtkezz el róla.

A bókolás a legegyszerűbb módja, hogy megerősítsük a kapcsolatunkat kedvesünkkel. Elsőre ugyan nem tűnik könnyűnek, de ha igazán szívből mondod, és a párodra illően fogalmazod meg, akkor biztosan eléri a célját, és viszonzásra talál.