Voith Ági elárulta milyen a közös munka régi szerelme oldalán
2021-01-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Voith Ágnes a Doktor Balaton címmel induló, új TV2-es napi sorozat egyik fő karaktereként tűnik fel a tévében, ráadásul egykori szerelme Bodrogi Gyula oldalán. A legendás színésznő a Blikknek mesélt legújabb szerepéről, természetesen Bodrogi Gyuláról, és arról is, hogy hová utazna a legszívesebben, ha lehetne.

- Mesélne egy picit a szerepéről, mit lehet tudni Cili néniről?

A Bordroginak is van egy unokája és nekem is, az unokák között van egy kedves kapcsolat, finoman fogalmazva, és mi is együtt vagyunk, mármint a karaktereink. Egy pár vagyunk, és Bodrogi unoka kisbuszával világkörüli útra indulunk, szökünk. Én abban bízom, hogy egyszer ez tényleg megvalósul.

- Hogy ment a forgatás, nem volt fárasztó?

Nem, sőt, bár az egész stáb rengeteget dolgozott, paralel egyszerre dolgozott két rendező, operatőr, fde épp ezért fantasztikus volt az egész. Rém aranyosak voltak, segítettek nekünk, és nem is kellettet korán kelni, ami nagyon fontos (nevet). Nekem nem okozott gondot, tekintettel voltak ránk. Nagyon tapintatosak voltak és, ment minden, mint a karikacsapás.

- Milyen volt újra együtt dolgozni Bodrogi Gyulával?

Csak azt tudom mondani, hogy természetes, a mai napig van egy közös előadóestünk, mióta ismerjük egymást gyakorlatilag mindig együtt is dolgoztunk. A Gyulával mindig remek a munka, ráadásul állandóan cukkoljuk egymást, meg viccelődünk, és rengeteget vitatkoztunk, most már nem annyira, de régen, mindig a színházon vesztünk össze. Na, de ennél a forgatásnál is folyik az egymás cukkolása.

- Azt hallottam, hogy egy időben ön volt Bodrogi "hangja", amire ő legyintett, azon Voith felháborodott...

Igen, nekem mindig nagy volt a szám, ha finom akarok lenni, ami a szívemen az a számon. Gyula pedig egy nyugodt, mindenkivel kedves ember, aki nem húzza fel könnyen magát. Én nem bírom a hazugságot, az álságot, én sajnos mindig megmondom a véleményemet. Pedig nagyon sokszor nem kellene, pontosan ismerem ezeknek a hátrányait, dehát ilyen vagyok.

- A sorozat már a címében is megidézi a Balatont, önnek mit jelent a tó és a környéke?

Csodálatos gyerekkort, imádtam, nagyon prominens társaságban nőttem fel Tihany közelében, állandóan a parton lógtunk, ismertem Szabó Lőrincet, Szabó Lászlót. Nekem ez egy meghatározó része volt az életemnek. Csodálatos nyarak voltak.

- Ahogy a sorozatbéli karaktere, úgy tudom, hogy ön is imád utazni, mi a terv, hová utazik majd, ha újra lehet járni a világot?

Ahol tenger van, én azt imádom. Egyébként most itt vagyunk nagyjából egy éve Nagykovácsiban, imádom, tüneményesek az emberek, rengeteget megyek, ha lehet, vásárolgatok. De rengetegen vannak a kocsik, a párommal szoktuk mondani, hogy olyan már, mintha egy nagyvárosban lennénk. Visszatérve, korábban mindig, ha megtehettem utaztunk, nagyon szívesen mennék Thaiföldre, korábban pedig a világ egyik legcsodálatosabb helyén jártunk, Kenyában. De Spanyolországba, vagy Toszkánába is örömmel mennénk, még mindig jól beszélek olaszul, mindenhová menne az ember, de ugye nem lehet, és ez nagyon nehéz.

- Egy idősebb színész mondta egy interjúban, hogy kicsit olyan lett minden a pandémia hatására, mint régen, csak akkor a politika miatt, manapság pedig a vírus miatt nem lehet utazni...

Az a bajom, régen mikor fiatal voltam legalább buliztunk itthon, ez a bizonyos hippi korszak utáni idő csodás volt. Ugyan be voltunk zárva, de szerettük egymást és buliztunk, azonban most szomorúak az emberek, gyűlölködés van, és ez nekem rettenetesen fáj. De bízom benne, hogy ha elmúlnak a felhők a fejünk felől, akkor újra mindenki vidám és boldog lesz.

Forrás: Blikk.hu