Vitray Tamás így viseli az egyedüllétet
2020-11-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A sikeres karriert sokszor a magánélet sínyli meg - vannak, akik ezt meg tudják cáfolni, de csak keveseknek adatik meg az, hogy mind a kettőben sikeresek legyenek. A legendás sportriporter, Vitray Tamás (87) sem tudta megtalálni az igazi boldogságot mindkét területen.

 

Tavaly vált külön feleségétől, Kállay Bori (72) színésznőtől, akivel 32 évig voltak házasok. Válása okával még saját magának is nehéz szembenéznie, ám most őszintén mesélt a hibáiról.

Az elmúlt 60 évben maradandót alkotott a televíziózásban Vitray, aki tanárként és íróként is megállta helyét. A magánéletben azonban már nem sikerült ilyen sikereket elérnie. Kállay Bori volt a harmadik felesége, akivel elváltak az útjaik. Vitray jelenleg egyedül él, és elmondása szerint jól is érzi magát.,,Az életem első huszonöt éve felkészített az összes többire. Lassan két éve egyedül élek, de nem ez az első alkalom, hiszen az első és második házasságom között két éven át voltam egymagam, és ahogy most, akkor is jól viseltem az egyedüllétet” – mondta a Hot! Magazinnak. Hozzátette: az elmúlt hónapok számára is aggasztóak voltak, de mindezek ellenére jól van, sőt, néha még vendégeket is szokott fogadni.

Első házasságából született két fia is, akik már szintén édesapák. Bár nem tartja magát klasszikus nagypapának, de nagyon szeret a kicsikkel lenni, és csak az ő születésnapjukon szokott összeülni a család. Azt is elárulta, hogy nem tart a végtől: ,,Ami az életem végét jelenti, az nem riaszt, csupán jó volna, ha nem lenne fájdalmas az odavezető út. Az életem meghatározó pillanati jobbára tőlem függetlenül történtek”.

,,Gyere, Egérke, gyere, kicsi lány!” – senki számára sem ismeretlen ez a mondat, ami az 1988-as szöuli olimpián hangzott el, amikor Egerszegi Krisztina 14 évesen aranyérmet nyert 200 méter női hátúszásban.

Ha egy igazi szerelem volt az életében, akkor az a sport volt. Számos olimpiát és világbajnokságot is közvetített, ikonikussá váltak a mondatai, a stílusa. De nemcsak közvetíteni szeretett, hanem űzni a sportokat. Kedvence a tenisz lett, sok esetben az jelentette csak számára az igazi kikapcsolódást. ,,Hálával tartozom a sorsnak. Gyakorlatilag a magyar televíziózással együtt indultam a pályámon, így kvázi minden olyan 'csecsemő' bölcsőjénél ott állhattam, amely a televízióban született”. 

A házasságait tekintve tehát nem tudott ennyire stabil maradni, Kállay Borival való válása pedig mindenkit meglepett. Kapcsolatuk számos mélypontot túlélt, de a tavalyi évben be kellett látniuk, hogy nem érdemes együtt folytatni. ,,Tökéletesen megértem a nőket, hogy fontosnak érzik a házasságot, hiszen ők azok, akik mindent odaadnak a választottjuknak, cserébe viszont elvárják a férfitól a biztonságot és a szerelmet”. Hozzátette: ő ezt nem tudta megadni, és e téren benne van a hiba.

Azért viszont nagyon hálás, hogy van két gyermeke és öt unokája. Mindennapjait tehát egyedül, de boldogan éli a 87 éves legenda.

Forrás: Blikk