Vegetáriánus lasagne
2023-10-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-12 spenótos lasagne tésztalap

-1 fej lila hagyma

-1 piros húsú paprika

-2 zöldpaprika

-20 dkg csiperkegomba

-4 paradicsom

-olaj a sütéshez

-10 dkg reszelt parmezán sajt

-4 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A lasagne tésztát bő sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A lila hagymát, a piros- és zöldpaprikát, a gombát és a paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, majd kisebb kockákra feldaraboljuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az előkészített, felkockázott zöldségeket serpenyőben, forró olajon megpirítjuk, de hagyjuk, hogy a hozzávalók roppanósak maradjanak és ne legyenek túl puhák vagy pépesek. Közben ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

A főtt tésztalapokat keresztben félbevágjuk. 3-3 tésztalapot a megpirított zöldségekkel olajozott tepsibe rétegezünk úgy, hogy a tetejére is a zöldségragu kerüljön, ne pedig a tészta. Végül a kész lasagnét megszórjuk a reszelt parmezán sajttal, meglocsoljuk olívaolajjal és a sütőben kb. 8-10 perc alatt átsütjük. Forrón, szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva