Vegetáriánus lasagne
Hozzávalók 4 személyre:
-12 spenótos lasagne tésztalap
-1 fej lila hagyma
-1 piros húsú paprika
-2 zöldpaprika
-20 dkg csiperkegomba
-4 paradicsom
-olaj a sütéshez
-10 dkg reszelt parmezán sajt
-4 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A lasagne tésztát bő sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A lila hagymát, a piros- és zöldpaprikát, a gombát és a paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, majd kisebb kockákra feldaraboljuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az előkészített, felkockázott zöldségeket serpenyőben, forró olajon megpirítjuk, de hagyjuk, hogy a hozzávalók roppanósak maradjanak és ne legyenek túl puhák vagy pépesek. Közben ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
A főtt tésztalapokat keresztben félbevágjuk. 3-3 tésztalapot a megpirított zöldségekkel olajozott tepsibe rétegezünk úgy, hogy a tetejére is a zöldségragu kerüljön, ne pedig a tészta. Végül a kész lasagnét megszórjuk a reszelt parmezán sajttal, meglocsoljuk olívaolajjal és a sütőben kb. 8-10 perc alatt átsütjük. Forrón, szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva