Van szerelem szikra nélkül?
2022-11-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Az igaz szerelemhez nem kell, hogy folyamatosan szikrázzon körülöttetek a levegő. Ha igazán odaadóan szeretitek egymást, törődtök a másikkal és odafigyeltek egymás igényeire, az pontosan elég ahhoz, hogy a szerelem életben maradjon hosszabb távon.

Nem is gondolnánk, de a valakibe beleesni állapot és az igaz szerelem két különböző dolog. Előbbi zavartsággal, elvakultsággal társulhat, állandó idegességgel a gyomortájon. Utóbbi viszont sokkal valódibb, sokkal átgondoltabb és tökéletesebb.

Miért érezzük azt a bizonyos szikrát egy kapcsolat elején?

Természetesen a valódi szerelem is dobpergéssel indul általában. Mert minden új dolog az életünkben izgalmas, és titokzatos. A bennünk dolgozó adrenalin felpörgeti a vérünket és az izgatottságunk szinte az egekbe szökik.

A mézeshetek szakasz előkészíti az utat egy szorosabb elköteleződéshez

Az első kézfogás, az első csók szenvedéllyel tölti el a tested. Az idő múlásával azonban ez a hevesség kissé megkopik. Megszokjátok egymást, napról napra többet tudtok a másikról, és már másként látjátok egymást. Egy kapcsolat eleje (a mézeshetek szakasz) előkészíti a kapcsolatot egy komolyabb elköteleződéshez, olyan mély érzések megjelenéséhez, amelyet már feltétel nélküli, valódi szerelemnek hívunk.

De természetesen mindez nem jelenti azt, hogy egy kapcsolatból idővel mindenképpen el kell tűnnie az izgalomnak, és unalmassá kell válnia.

Sok pár ilyenkor követi el azt a hibát, hogy úgy gondolja, a kapcsolat megromlott, valami már nem működik úgy, ahogyan régen. A szikra elmúlt, a szenvedély kialudt. De ez nem igaz, ennek nem kell így lennie.

Ez is érdekelhet! - Unalom fenyegeti a párkapcsolatodat? Így hozd vissza a szenvedélyt!

A szikra bármikor feléleszthető

Két ember között az a bizonyos vibrálás fennmarad, ha mindketten igazán életben akarják tartani. A kölcsönös odafigyelés, egymás tisztelete és persze a közösen eltöltött minőségi idő mind hozzájárulnak ehhez. Persze a hétköznapok lehet, hogy megszürkülnek, de ettől még a szerelem ugyanúgy ott lesz, sőt egyre erősebbé válik, és csak rajtatok múlik, hogy mit hoztok ki belőle.