Vágykeltő fűszerek - próbáld ki Te is Valentin-napon!
2021-02-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A szó a szerelem görög istennője, Aphrodité nevéből származik. A gyönyörű istennő, akit a vágy anyjának is neveztek, egy csodálatos eszközzel, varázsövvel is rendelkezett, amiben "benne volt a szerelem, a szerelmi vágy és szerelmes csevegés, amely már gyakran elvette bölcs férfiak eszét". Az ilyen hatalmas erejű varázsszereket, vagyis a nemi vágy fokozóit nevezik afrodiziákumnak. Az alábbi cikkben bemutatunk pár olyan vágykeltő fűszert, amit Te is kipróbálhatsz a közelgő Valentin-napon!

Avokádó: magas növényizsír-tartalma miatt energiát szolgáltat, a termékenységet elősegítő E-vitamint és telítetlen zsírsavakat tartalmaz.

Bazsalikom: a hindu vallás szerint szent fűszernövény, beteljesedett szexuális életet biztosít. Tele van izgató hatású illóolajjal.

Chili: tüzes, a szó szoros értelmében, fogyasztóját valósággal feltüzeli. A magyar cseresznyepaprikának is hasonló a hatása.

 

Csokoládé: koffeint és theobromint tartalmaz. Mindkét alkotórész fokozza a jó hangulatot, az életörömöt és a szexuális vágyat.

Datolya: az arabok legkedveltebb gyümölcse, szerintük növeli a spermaszámot. Sok gyümölcscukrot tartalmaz, így gyors energiát szolgáltat.

Durián: a legvitatottabb gyümölcs. A fehér emberek borzasztónak, míg a kelet-ázsiaiak mágikusan vonzónak tartják illatát és ízét. Szerintük a kemény, tüskés héjú gyümölcs puha bele a létező legerősebb afrodiziákum.

Fahéj: hangulatfokozó és potencianövelő illóolajat tartalmaz, az indiánok nemi szervükre kenték.Ginszeng: Ázsiában fiatalítószerként, erősítőként, életelixírként tisztelik. Tény, hogy erősíti az immunrendszert és növeli a vágyat.

Hal és a tenger gyümölcsei: magas fehérje- és ásványiaanyag-tartalmuk révén minden életfunkciót erősítenek. Különösen magas a szexuális vágyat fokozó cinktartalmuk.

Kaviár: magas a fehérje- és ásványiaanyag-tartalma. Erotikus mítoszát részben az ára miatt kapta, no meg azért, mert a hal petéjéről van szó - még ha ez nem is tudatosul a fogyasztóban.Mák: ősrégi orvosság, fájdalomcsillapító, kábítószer és afrodiziákum.

 Mustár: a mustármagnak ősidőktől fogva potencianövelő hatást tulajdonítottak, ezért fogyasztását a szerzeteseknek meg is tiltották.

Füge: igazi vitalitást fokozó mediterrán gyümölcs, hazánk déli tájain is megterem. A friss gyümölcs erőt kölcsönöz és elősegíti a figyelemkoncentrációt.

  

Petrezselyemgyökér: a fehérrépa, avagy petrezselyemgyökér az ókorban az újjászületés jelképének számított. Hatóanyaga a húgyutakat és a méhet rendkívüli módon izgatja. Ez azonban kettős hatású: a fokozott nemi izgalmon kívül vetélést is okozhat. 

Szegfűszeg: az egyik legintenzívebb illatú és ízű fűszernövény. Illóolaja fertőtlenítő és erősen izgató hatású.

Vanília: a drága, Indonéziából származó fűszer hangulatfokozó és potencianövelő illóolajat tartalmaz.

Szerecsendió: a fűszer a 16. század óta kedvelt Európában, nemcsak az íze, hanem bódító, izgató hatása miatt is. A mag nemi izgalmat keltő illóolajat tartalmaz, belőle készítik a szintetikus szerelmi drogot is.

Zeller: felfrissíti a fáradt férfiakat - a szó minden értelmében. A népi gyógyászatban évszázadok óta ismert zöldség sok C-vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Kávé: izgatja a központi idegrendszert. Erotikus hatása akkor a legkifejezettebb, ha arab szokás szerint őrölt kardamonal ízesítik.

Forrás: Blikk