Túrótorta
2025-02-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-50 dkg tehéntúró

-2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 %-os)

-5 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)

-2 csomag vaníliás cukor (2x10 g)

-1 kisebb citrom reszelt héja (kezeletlen)

-1 dl víz vagy tej

-2 teáskanál étkezési zselatin

-fél dl tej

-kb. 7 db babapiskóta

-1-2 db kivi

-fél banán

Elkészítés:

A tortaformát kibéleljük fóliával.

A tejszínhabot felverjük.

A túrót porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citrom héjat mixerrel kissé pépessé keverjük.

A zselatint meleg vízbe tesszük, majd forralásig simává keverjük. (Ne ijedjünk meg, ha először csomós lesz, a tűzhelyen addig kevergetjük, míg szép sima lesz! Viszont ne forraljuk fel, csak forralásig melegítsük!) Majd néhány percig hűlni hagyjuk.

A túrós keverékhez hozzáadjuk a zselatint, majd a felvert tejszínhabot is és jól összekeverjük.

A kibélelt tortaforma aljába tetszés szerint elhelyezzük a kivi és banán szeleteket, majd beleöntjük az elkészített túrókrémet. Néhányszor picit lecsapkodjuk a formát a konyhapultra vagy asztalra, hogy a krém jól elterüljön a forma minden kis zegzugába. 

A tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és sorban elhelyezzük a krém tetején.

Fóliát teszünk a formára és betesszük a hűtőbe egy éjszakára vagy minimum 3-4 órára.

Másnap egy tortatálra vagy tányérra borítjuk a tortát, lehúzzuk róla óvatosan a fóliát és várhatjuk a vendégeket.