Túrótorta
Hozzávalók:
-50 dkg tehéntúró
-2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 %-os)
-5 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
-2 csomag vaníliás cukor (2x10 g)
-1 kisebb citrom reszelt héja (kezeletlen)
-1 dl víz vagy tej
-2 teáskanál étkezési zselatin
-fél dl tej
-kb. 7 db babapiskóta
-1-2 db kivi
-fél banán
Elkészítés:
A tortaformát kibéleljük fóliával.
A tejszínhabot felverjük.
A túrót porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citrom héjat mixerrel kissé pépessé keverjük.
A zselatint meleg vízbe tesszük, majd forralásig simává keverjük. (Ne ijedjünk meg, ha először csomós lesz, a tűzhelyen addig kevergetjük, míg szép sima lesz! Viszont ne forraljuk fel, csak forralásig melegítsük!) Majd néhány percig hűlni hagyjuk.
A túrós keverékhez hozzáadjuk a zselatint, majd a felvert tejszínhabot is és jól összekeverjük.
A kibélelt tortaforma aljába tetszés szerint elhelyezzük a kivi és banán szeleteket, majd beleöntjük az elkészített túrókrémet. Néhányszor picit lecsapkodjuk a formát a konyhapultra vagy asztalra, hogy a krém jól elterüljön a forma minden kis zegzugába.
A tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és sorban elhelyezzük a krém tetején.
Fóliát teszünk a formára és betesszük a hűtőbe egy éjszakára vagy minimum 3-4 órára.
Másnap egy tortatálra vagy tányérra borítjuk a tortát, lehúzzuk róla óvatosan a fóliát és várhatjuk a vendégeket.