Tudd meg, miért nagy hiba, ha egész évben ugyanazt a parfümöt fújod magadra!
2022-10-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Bár a szezonális parfüm egy marketinges fogásnak tűnik, hogy így tudjanak a cégek még több parfümöt eladni, valójában tényleg van a mögött ráció, hogy évszakonként más és más parfümöt használjunk.

Nem csak arról van szó, hogy a nyári napokhoz egész más illat illik, mint a borongós őszhöz, vagy a zimankós télhez. A bőr és a levegő hőmérsékletének megváltozása drámaian megváltoztatja a parfüm illatát, ugyanis az időjárással megváltozik az illatmolekulák elpárolgásának és eloszlásának sebessége. A meleg időjárás felerősíti az illatjegyeket: a molekulák gyorsan felmelegednek, gyorsan párolognak el, gyorsabban érződnek a bőrön. A hideg lelassítja a párolgási sebességet, így a fejjegy és a szívjegy tovább érződik. Mondjuk, melyik évszakhoz milyen illat illik.

 

Tavasz: virágos illat

A tavasz a megújulásról szól, ami új illatok kipróbálására ösztönöz. A nappalok hosszabbodnak, a természet virágba borul, te is könnyű, virágos illatokkal tudsz búcsút mondani a tél mélabújának. A friss és finom illatokkal felfedheted érzéki oldaladat is. Válassz virágos, gyümölcsös jegyeket. A pünkösdi rózsa, az orchidea és a cseresznyevirág tökéletes választás.

Nyár: friss illat

Ahogy emelkedik a hőmérséklet, itt az idő a kikapcsolódásra, a szórakozásra. A könnyed nyári napokhoz a vízparton a könnyű, friss illat illik. A legjobb választás egy felpezsdítő citrusos illat, vagy a levendula és a zöld tea élénkítő hatásuk miatt. A tengeri jegyek is passzolnak a nyárhoz, de miért ne próbálhatnál ki egy trópusokat idéző édes és egzotikus illatot a csábítás reményében?

 

Ősz: fűszeres illat

Vége a nyárnak és vele a szabadságérzetnek, jönnek a dolgos hétköznapok. A nappalok rövidülnek, egyre hidegebb van… De ne add meg magad a borús hangulatnak. Jöhetnek a meleg, körülölelő, karakteres illatok. Ehhez az évszakhoz az erős, fás és fűszeres illatjegyek illenek leginkább, amelyek felmelegítenek és megdobogtatják a szíveket: a pézsma, a szantálfa és a vanília!

Tél: merész illatok

Itt az ideje, a gazdag, merész illatoknak, hogy felfrissítsék az álmos érzékeket. A meleg borostyán, a fahéj és a pézsma ideális választás vigasztaló és nyugtató hatásuk miatt. A tél az ínyenc illatok évszaka is egyben: ilyenkor nem csak te nem tudsz ellenállni a karamell, a vanília, a méz édes illatának, a férfiak sem.