Továbbra is nagyon népszerű a sellő fazonú esküvői ruha
2023-03-08  /  Szerző:   /   Ajánló

Az esküvői divat változatos módon teremt lehetőséget a menyasszonyok számára, hogy kifejezzek önmagukat. A sellő fazon határozottan az utóbbi évek egyik nagy kedvence, és klasszikus megjelenésének köszönhetően örök érvényű darabról beszélhetünk, mely már több, mint egy évszázada uralja az alkalmi- illetve esküvői ruha trendeket.A sellőruha előzményének tekinthető a 19. század végén megjelent trend-váltás, amikor a terebélyes szoknya-ívek teljesen leszűkültek, a járáshoz minimálisan szükséges kiszélesedés a szoknya alsó részén azonban megmaradt, felidézve ezzel a sellő uszonyok jellegzetes vonalát. A tipikus sellőruhát azonban 1930-ban Marcel Rochas tervező tárta a nagyközönség elé. A fazon azonnal óriási sikert aratott. Rochas célja az volt, hogy egyensúlyt teremtsen a kifinomult, klasszikus megjelenés és a nőiesség kihangsúlyozása között.

Ikonikus pillanat volt, amikor a 1950-ben a Vogue számában is megjelent a sellőruha, innentől kezdve megállíthatatlanul söpört végig a hollywoodi színésznők között, és begyűrűzött az esküvői ruha divatba is.

A sellő esküvői ruha a határozottan felismerhető jegyek ellenére meglehetősen széleskörűen biztosít lehetőséget a kísérletezésre. Találhatunk strasszokkal vagy csipkével gazdagon díszített darabokat, játszhatunk a kivágásokkal és a 3D-s díszítőelemekkel. Léteznek minimalista kompozíciók és vintage darabok is, így minden stílusú menyasszony megtalálja az egyéniségéhez, valamint az esküvő hangulatához illő sziluettet.

Egy ilyen fazonú Veronica Lang esküvői ruha valamennyivel visszafogottabb, mint egy hatalmas szoknyás, hercegnős darab, de mégis kissé drámai benyomást teremt.További előnye, hogy minden női alkaton előnyösen mutat.

Nem kell aggódnunk a mozgástartományunk beszűkülése miatt sem, bár kétségtelenül kevesebb lehetőségünk lesz a szabad mozgásra, mint egy könnyű A-vonalú esküvői ruha esetében. A ruhapróba során tegyünk meg pár lépést és üljünk le egy kicsit a felvett öltözékben, hogy megnézzük, mennyire kényelmes számunkra a viselet.