4 alapszabály egy friss kapcsolat első 14 napjára
2023-03-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Amikor végre találkozol valakivel, akire egész életben vártál, és a felhők fölött repkedsz a boldogságtól, akkor nehéz józanul gondolkodni. Mégis fontos, hogy ebben a felpörgetett állapotodban se siesd el a dolgokat. Különösen igaz ez egy friss kapcsolat első két hetére, mert könnyen elronthatsz mindent.

Mi az a 4 szabály, amelyet ebben a kezdeti szakaszban be kell tartanod? Cikkünkből megtudhatod!

 

1. Tarts mértéket!

Igen, pontosan tudjuk, hogy ezt inkább a helyes étkezés, esetleg az alkoholfogyasztás kapcsán emlegetjük, de igazából az élet minden területén alkalmazható, hasznos tanács. Az egyik legnagyobb hiba, amelyet két ember egy kapcsolat kezdeti stádiumában elkövethet, ha túlságosan is intenzív a közösen eltöltött idő. Természetes, hogy minél többet szeretnétek látni egymást, minden este, hetente többször. De vedd figyelembe, hogy még alig ismeritek egymást. Idő kell, hogy igazán képesek legyetek megnyílni a másik előtt, és megmutatni neki minden oldalatokat. Ha ezt az ismerkedős, lassú szakaszt kihagyjátok, hamar zátonyra futhat a kapcsolat, még mielőtt igazán kiforrott volna.

2. Üzenetek helyett inkább telefonon beszéljetek többet!

Egy kapcsolat elején a legjobb, ha az első héten még csak pár órát töltötök együtt, és emellett többször telefonon beszéltek. Ilyenkor még túlságosan sérülékenyek vagytok, védeni kell az érzéseiteket, és nem kapkodni. Ahhoz, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz az élő beszélgetés sokkal hatékonyabb eszköz a szöveges üzenetek helyett, hiszen így hallhatjátok egymás hangját, és jóval intenzívebben érezhetitek a másik reakcióit, mint amennyire egy modern emoji ki tudná azt fejezni helyettetek.

3. Ne beszélj másokkal az új partneredről!

Csak említés szintjén elég beavatni a családodat és a legközelebbi barátaidat, de ne ess túlzásba. Még nem tudhatod, hogy mivé fejlődik ez a kapcsolat, még nem tudhatod, hogy miként is érzel iránta, ezért se az energiát, se az időt ne vesztegesd arra, hogy túl sokat beszélgetsz róla az ismerőseiddel. Ha ugyanis valamiért mégsem jön össze, akkor Neked lesz a legkínosabb magyarázkodni, hogy mi és miért történt veletek.

 

Ez is érdekelhet! - Hogyan ne tűnj „tapadósnak” egy párkapcsolat elején? 7 jó tanács
4. Légy nyitott!

Kezeld megfelelő rugalmassággal az új partnered, és fogadd el, hogy nem mindenki tökéletesen olyan, mint amilyennek elsőre gondoltad, vagy amire számítottál. Ne ítélkezz, inkább adj egy esélyt a partnerednek, hogy megmutassa előtted a valódi arcát, és hogy bebizonyíthassa, hogy milyen értékes ember.

 

Hasonló bejegyzések