Tolvai Reni kiöntötte a szívét
2023-09-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Hamarosan megjelenik Tolvai Reni vadiúj albuma. Az énekesnő már többször is megszólalt az új szerzeményeiről, ezúttal pedig egy hosszú monológban fejtette ki, mit is érez most. Reni az Instagram-oldalán egy posztot osztott meg, amelyben nemcsak a dalokról, de a múltban átélt fájdalmairól is mesélt.

Közel egy évtizede már, hogy Reni egy nagylemezt adott ki, ugyanis külső nyomásra úgy döntött, inkább csak videóklipeket és kislemezeket jelentet meg.

„9 éve adtam ki utoljára albumot, a harmadikat. Azóta elhitette mindenki velem, hogy nem éri meg albumot kiadni, mert drága, inkább 4 havonta egy single-t videóklippel együtt. 25 single-es klipet csináltam a 9 év alatt, mégis a poros és már enyhén retro Hagylak menni kell, mert az a magyar nyelvű dalom, ez az a dal, amit értünk. Szerintem nagy része az embereknek azt gondolja, hogy a Hagylak menni után már nem jelent meg dalom, hiszen idegen nyelven magyar énekes nem énekel, szóval tuti, hogy külföldi dal, amikor hallod a rádióban, és nem érdekel” – írta, hozzátéve: végül nemrégiben eldöntötte, hogy albumot szeretne, és nem hagyta, hogy ettől bárki eltántorítsa.

„Február 5-én kitaláltam, hogy albumot szeretnék! Magyar nyelvű nagylemezt. Azért, mert sok minden történt velem az évek során, és én ezt egyetlen egy dalban nem tudom elmesélni, ezért albumot szeretnék. Elgondolkoztam azon, hogy mikortól kezdenek egy előadóművész dalainak mondanivalói mélyebb témákat érinteni... Mikortól mersz őszintébb és sebezhető lenni. És arra jutottam, hogy onnantól, hogy traumák és rossz dolgok történnek az életedben, onnantól hogy már nem vagy kislány, és van mit mesélned, és átélsz durva fájdalmakat. Sajnos, van, aki sokkal hamarabb vagy sokkal később éli át ezeket” – fogalmazott, majd édesapja elvesztéséről is írt pár sort.

„Viszont őszintén, miről írjak dalt kislányként, ami megérint? 26 éves koromig, amikor egy bubble gum volt az életem... addig szeretetben, boldogságban, példás családban felnőve. Igen, írhat neked más is dalt a saját fájdalmáról, de az nem a te dalod, csak te énekled el. 26 évesen elveszettem édesapámat egy családi nyaraláson Görögországban, anyukám születésnapi buliján. Itt, ezen a ponton volt 24 órám felnőtté válni és felfogni, hogy sosem lesz már semmi ugyanolyan, mint eddig.

Anya összeroppant, és nekem kellett sziklának lenni. Egy ideig ment ez, de teljesen elvesztettem a kapcsolatom a zenével. Már semmi sem szólt jól, ha nincs ott apu, aki mindig talált valamit minden dalban, amit jobban meg lehetett volna csinálni. Eltelt 2 év lebegés a földön, életnek nem nevezném, és erőt kaptam írni egy búcsúdalt apunak, a You and Me-t.

Nehéz volt megírni, mert egy hang sem szólt annyira fájdalmasan, mint amilyen fájdalom a szívemben volt. Arról szól a dalom, hogy miután elment, minden este az álmaimban találkoztunk, és mindig egy tengerparton sétálunk és mosolyog rám (a tengerparton láttam utoljára)” – írta az énekesnő, akinek szerelmi fájdalmakból is kijutott az elmúlt időszakban.

„A szerelmi életemben is történtek fájdalmas dolgok, amiket tényleg alig várom, hogy halljatok a dalszövegeken keresztül. Ismertek engem, nem beszélek a médiának sem a családomról, sem a szerelmemről, sem a barátaimról... Ha van valami, amire én nagyon odafigyelek, akkor ez az.

Egy percig se gondoljátok azt, hogy nem lesznek nagyon dög szexi zenék is a lemezen, a fájdalom az fájdalom, de azért na... Mindig kisüt a nap

Egy album akkor születik meg, ha elérkeztél valahova és szeretnél mesélni többet a zenén keresztül, és hát igen, nem fér bele egyetlen egy dalba.

Egyáltalán nem érdekel most már, hogy jaj, játssza-e majd a rádió, jaj, lehet-e ezt a refrént hangosan énekelni egy koncerten, egy tömegnek vagy jaj ,mennyire lesz sikeres, és hányan fogják megnézni és letölteni. Hidegen hagy, ez az én zeném, én életem, én érzéseim, a szívem, amit megosztok veletek... Hamarosan” – írta az Instagram-oldalán.