Alkalmi hajviseletet néhány perc alatt
2023-09-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Esküvőre vagy hivatalos, de a kedvenc fodrászodnál már nincs szabad időpont? Ne keseredj el, mindössze néhány perc elegendő ahhoz, hogy álomszerű frizurát készíts magadnak, ráadásul kézügyesség sem kell hozzá!

Letisztult, egyszerű, mutatós és te is meg tudod csinálni! Jól hangzik, igaz? Ezt a gyönyörű hajviseletet te is könnyedén el tudod készíteni, mindössze egy hajvasalóra, néhány hajtűre és pár percre van hozzá szükséged. Mutatjuk!

1.     1. lépés: készítsd elő a hajad. Annak érdekében, hogy a hullámok mutatósak legyenek és ne veszítsenek a tartásukból, vigyél fel bőségesen volumennövelő spray-t vagy habot a nedves, legfeljebb törölközővel szárított tincsekre, mielőtt megszárítanád a hajad.

2.    2. lépés: kezdődhet a göndörítés. Fontos, hogy tincsenként haladj a göndörítési folyamat során, a tincsek méretét pedig attól függően válaszd meg, hogy mekkora hullámokat akarsz. Ha beszárított haj hatást szeretnél elérni, akkor nagyobb tincsekkel dolgozz, az apró, sűrű hullámokért viszont minél kisebb fürtöket válassz le. A tökéletes végeredmény érdekében megfelelő hajformázót kell választanod, amely kíméletesen bánik a hajaddal. Törekedj olyan eszköz használatára, amelyen több hőmérsékleti opció is található, ugyanis alacsonyabb hőfokon könnyebben elkerülheted a hajad roncsolódását.

3.     3. lépés: válaszd el középen a hajad. Ebben segítségedre lehet egy egysoros bontófésű, amivel precízen szétválaszthatod a hajad. Gumizd össze a hajad többi részét, majd a két elülső tincset a copfod alatt fogd össze egy vékony, műanyag hajgumival. Ezt követően a bontófésűvel simítsd le a szálakat és fixáld az egészet hajlakkal.

4.   4. lépés: készíts két fonott tincset. Közvetlenül az előzőleg elválasztott és lesimított haj mögül válassz le két kisebb tincset, fond be őket és gumizd össze áttetsző hajgumival. Vesd át őket keresztben a fejed búbján, majd a füled mögött és a hajkoronád alatt rögzítsd őket hajtűvel. Kész is a tökéletes alkalmi frizura!

További tippek a mutatós, tartós hullámokért

- A természetesebb és strukturáltabb, változatos fürtökkel rendelkező megjelenés érdekében a göndörítés irányát váltogassuk. Forgasd a hajvasalót az arcod és a füled közötti részeken az arcod felé, majd az ellenkező irányba a hátsó hajrészeknél.

- A göndörítési folyamat során kísérletezz a tincsek méretével, hogy lásd, mi a legmegfelelőbb a hajtípusodnak. Vastag, durva vagy göndör haj esetén próbálj meg vékonyabb, finomabb haj esetén pedig vastagabb tincseket választani. Minél kevesebb hajat göndörítesz egyszerre, annál feszesebbek lesznek a fürtök.

- Egy olyan hajvasaló, amely több hőfokbeállítást kínál, lehetővé teszi, hogy a hőmérsékletet ne csak a haj típusához, hanem a kívánt stílushoz is igazítsuk. Sűrű, durva, természetes göndörségű hajhoz állítsuk a hőmérsékletet 210˚C-ra. Ha jellemzően finom vagy vékonyszálú a hajad, a göndörítéshez alacsonyabb, 185˚C-os hőmérséklet is elegendő.