Rebound kapcsolat: 3 érv mellette és ellene
2019-12-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy kapcsolat lezárása mindig nehéz. Nemcsak az a pillanat, amikor kimondjuk, hogy vége, hanem az azután következő érzelmi bizonytalanság időszaka, a belső félelmeinkkel, és a mély fájdalommal, amely beköltözik a szívünkbe.

A szakértők azt tanácsolják, hogy hagyjunk időt magunknak, meggyászolni a múltat, és a következő szerelemmel várjunk addig, míg a sebek begyógyulnak. De legyünk őszinték. Gyakran megesik, hogy egy szakítás után azonnal fejest ugrunk egy következő kapcsolatba, csak hogy segítsen felejteni.

Az ilyen alkalmi, angolul „rebound” kapcsolatok látszólag gyors gyógyulást és boldog pillanatokat hozhatnak, de sajnos mellékhatásoktól sem mentesek.

Olvass tovább, és ismerd meg egy ilyen kapcsolat legfőbb előnyeit, és legnagyobb veszélyeit is!

1. előny: Szórakoztató

Izgalmas randik, kellemes intim percek, nulla elkötelezettség és kötöttség. Jól hangzik, nem? Egy kudarcba fulladt kapcsolat után szinte felüdülésként hat egy ilyen viszony, amelytől visszanyerheted az önbizalmad, és az életkedved.

1. hátrány: A vonzalom csak átmeneti

Természetes, hogy az új partnered sokkal jobbnak tűnik, mint az exed, akit a szakítás után már látni sem bírsz. De most nézz magadba! Ebben a pillanatban bárki jobbnak tűnne, mint a volt párod. És mivel az újdonság varázsa elvakít, nem látod a valóságot. Ha esetleg ez a friss kapcsolat kicsit tartósabbnak bizonyul, és jobban megismered a mostani partnered igazi énjét, talán óriásit fogsz csalódni.

Ez is érdekelni fog! Hogyan kezdd újra a randizást egy szakítás után? Megvalósítás 8 lépésben

2. előny: Megkönnyíti az átállást

Ha a korábbi kapcsolatod hosszú éveken át tartott, akkor félelmetesnek, és nehéznek tűnhet, hogy ezentúl egyedül kell boldogulnod. Ebben az élethelyzetben jól jöhet egy új partner közreműködése, aki átsegít a változásokon. Mellette újra biztonságban érezheted magad, és visszaadja az elveszett reményeidet egy boldog párkapcsolatra.

2. hátrány: Ez csak egy ideiglenes figyelemelterelés

Egy ilyen átmeneti kapcsolat tökéletes arra, hogy ne kelljen foglalkoznod a problémáiddal, és azt hidd, hogy most már minden rendben. De sajnos, ez hazugság. A problémákat nem söpörheted a szőnyeg alá, és nem csukhatod be a szemed. A múltat először le kell zárnod magadban, mert csak így közeledhetsz őszintén és nyitott szívvel egy új pár felé.

3. előny: Lehetőséget biztosít arra, hogy megtudd, mit is akarsz

A legjobb módszer arra, hogy kitaláld mire és kire vágysz, ha teszel néhány próbát, „nincs vesztenivalód” alapon. Azt már tudod, hogy nem szeretnéd az exedet, és egy hozzá hasonló partnert. De ez még kevés lenne a kiindulási alaphoz. Egy -egy ilyen alkalmi kapcsolat során viszont további tapasztalatokra tehetsz szert.

3. hátrány: Még mindig nem vagy túl az exeden

Szakítás után valószínűleg látni sem bírod a volt párod, de ez még nem jelenti azt, hogy teljesen túl lennél rajta. Időnként talán azon kapod magad, hogy a múlton ábrándozol, a boldog pillanatokon, és azon töprengsz, hogy „mi lett volna, ha”. Ez pedig nem fair sem önmagaddal, sem pedig az új partnereddel szemben.

A fentiekhez hozzátartozik, hogy a kommunikáció ebben a helyzetben is sokat segíthet. Ha előre tisztázod az új partnereddel a körülményeket, és az érzéseidet, ha nyíltan felvállalod, hogy komoly, vagy csak alkalmi társat keresel éppen, akkor egy ilyen rebound kapcsolat is elsülhet jól. Kitudja, talán pont a nagy Ő-be botlasz. De vele is csak akkor fog működni, ha a múltat lezárod, és inkább a jövőbe tekintesz.