Tőkehal édesburgonyával
Hozzávalók:
-30 dkg tőkehalfilé
-50 dkg édesburgonya
-2-3 gerezd fokhagyma
-2-3 ek olívaolaj
-só ízlés szerint
-durvára tört színes bors ízlés szerint
Elkészítés:
A halat bedörzsöljük reszelt fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy tűzálló tálba fektetjük, olívaolajjal meglocsoljuk. Alufóliával letakarjuk a tálat, a sütőbe toljuk és 30 perc alatt készre sütjük.
Miközben a hal sül, meghámozzuk az édesburgonyát és hasábokra vágjuk, majd bő olajban kisütjük és törlőpapírra szedjük.
A halat tányérokra adagoljuk, mellé teszünk az édesburgonyát, és petrezselyemmel, citromkarikával díszítve tálaljuk.
Adhatunk hozzá tartármártást is. Ehhez 2:1 arányban tejfölt és majonézt keverjünk össze, pici mustárral, cukorral, citrommal ízesítsük.