Tőkehal édesburgonyával
2024-03-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-30 dkg tőkehalfilé

-50 dkg édesburgonya

-2-3 gerezd fokhagyma

-2-3 ek olívaolaj

-só ízlés szerint

-durvára tört színes bors ízlés szerint

Elkészítés:

A halat bedörzsöljük reszelt fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.

Egy tűzálló tálba fektetjük, olívaolajjal meglocsoljuk. Alufóliával letakarjuk a tálat, a sütőbe toljuk és 30 perc alatt készre sütjük.

Miközben a hal sül, meghámozzuk az édesburgonyát és hasábokra vágjuk, majd bő olajban kisütjük és törlőpapírra szedjük.

A halat tányérokra adagoljuk, mellé teszünk az édesburgonyát, és petrezselyemmel, citromkarikával díszítve tálaljuk.

Adhatunk hozzá tartármártást is. Ehhez 2:1 arányban tejfölt és majonézt keverjünk össze, pici mustárral, cukorral, citrommal ízesítsük.