Természetes olajok a hosszabb és egészségesebb hajért
2021-03-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A természetben minden szépségápolási problémára találunk megoldást. Nincs ez másképp a haj esetében sem. Ha hosszabb, erősebb vagy csak szimplán egészségesebb hajra vágyunk, a különböző olajok segítenek! Ezek az egyszerűen alkalmazható praktikák garantáltan beválnak.

Kókuszolaj

Mire jó?

Elősegíti a haj növekedését, természetes napvédő (SPF 2-8), javítja a fejbőr egészségét, eltünteti a korpát, illetve helyreállítja a száraz, töredezett hajat.

Hogyan alkalmazzuk?

Tegyünk néhány cseppnyi kókuszolajat a samponunkba az egészséges hajért.

Mandulaolaj

Mire jó?

Fényt ad, csökkenti a töredezettséget, természetes napvédő (SPF 5) és erősíti a hajat.

Hogyan alkalmazzuk?

A meleg olajat masszírozzuk be finoman a fejbőrbe, amíg szinte teljesen fel nem szívódik. Hagyjuk hatni 30 percig, majd egy gyengébb samponnal mossunk hajat, hogy az olaj ne nehezítse el a hajtövünket.Argánolaj

Mire jó?

Erősít, hidratál, kondicionál, fényt ad, puhítja a hajszálakat és könnyen kifésülhetővé teszi a hajat.

Hogyan alkalmazzuk?

Egy-két csepp argánolajat dörzsöljünk addig a tenyerünk között, amíg fel nem melegszik, majd a fül vonalától lefelé simogassuk bele a hajunkba. Alkalmazhatjuk hajmosás után és száraz hajon is.Szőlőmagolaj

Mire jó?

Hidratálja a fejbőrt, megakadályozza a korpa kialakulását, kondicionálja a hajat, természetes hővédő és csökkenti a hajhullást.

Hogyan alkalmazzuk?

A törölközőszáraz hajon oszlassunk el egy cseppnyi szőlőmagolajat, hogy szárítás után frizuránk simább, puhább és fényesebb legyen.

 

Jojobaolaj

Mire jó?

Hidratálja és erősíti a hajat, kezeli a száraz, viszkető fejbőrt, csökkenti a hajhullást és a hajszárazszágot.

Hogyan alkalmazzuk?

Tegyünk egy kevés jojobaolajat a hajkefénk sörtéjére, és ezzel fésüljük ki a hajunkat. Az olaj segít, hogy puhább és fényesebb legyen a hajunk.Olívaolaj

Mire jó?

Mélykondicionáló, természetes napvédő (SPF 2-8), helyreállítja a töredezett hajvégeket, puhává és fényessé teszi a hajat.

Hogyan alkalmazzuk?

Egyenletesen oszlassuk el a hajunkon a tenyerünkben felmelegített olívaolajat. Tegyünk a fejünkre zuhanysapkát, majd tekerjük be törölközővel is. 45 perc elteltével samponnal mossuk le a hajunkról az olajat.

 

Avokádóolaj

Mire jó?

Helyreállítja a sérült hajszerkezetet, hidratál, csökkenti a korpásodást, sima és selymes hajat varázsol.

Hogyan alkalmazzuk?

Keverjük bele az avokádóolajat a hajbalzsamunkba, amelyet a megszokott módon használjuk. Érdemes 10 percig hatni hagyni a keveréket, majd bő vízzel leöblíteni.

Forrás: Activebeauty