Te is rossz helyen keresed az Igazit?
2022-05-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Érezted már azt, hogy mindig rossz emberrel kezdesz? Ugyanazokba a hibákba esel, és folyton kudarc a vége? Abba viszont belegondoltál már, hogy ha mindig mindent pont ugyanúgy csinálsz, akkor nem is számíthatsz eltérő eredményre?

Köszönhetően napjaink összes technikai vívmányának, az ismerkedési lehetőségek tárháza sosem volt még ilyen széles. De pont ezért lehetséges az, hogy sokan könnyen mellélőnek. Azt gondolhatnád, hogy csak fel kell lépni egy netes randioldalra, indítani egy keresés, és máris kapsz egy sokezres listát a számodra ideális jelöltekről. Ki kell, hogy ábrándítsunk. Sajnos ennyi energiaráfordítással biztosan nem fogod megtalálni azt, akire mindig is vágytál.

Miért követjük el újra és újra ugyanazt a hibát?

A válasz egyszerű. Mert kipróbálni valami mást, az kívül esik a komfortzónánkon. Nem csupán kényelmetlen, de sokan nem is akarnak máshol és máshogy keresgélni. Félnek az újtól, tartanak az ismeretlen vizektől, természetüknél fogva óvatosabbak, és ez teljesen bekorlátozza őket egy ördögi körbe.

Kérj segítséget a körülötted élő ismerőseidtől!

Beszélgess a kollégáiddal, barátaiddal, és kérdezd meg, hogy ők hogyan csinálták. Mit tettek másként, mint Te azért, hogy rátaláljanak életük párjára. De ne csak megkérdezd mindezt, kérj segítséget ahhoz is, hogy Te miként tudnál szerencsét próbálni hozzájuk hasonló módon. Mindig tartsd észben, hogy ha valamit újra és újra ugyanúgy csinálsz, azzal csakis ugyanolyan eredményt (ez esetben kudarcot) érhetsz el. A változáshoz Neked is változtatnod kell.

Ez is érdekelhet! - Egyértelmű jelek, hogy a partnered nem tervez Veled komolyan!

Ezért válts nézőpontot!

Sajnos kódolva van bennünk, hogy egy új lehetőség megrémisszen. Látjuk magunk előtt az utat, érezzük, hogy jó is lenne számunkra, de a kétségeink visszatartanak az első lépés megtételétől. Ez az a pont, ahol változtatnod kell.

Mire gondolunk? Egy egyszerű, de jó példa erre, hogy egy internetes társkereső oldalon bejelölöd, hogy 20 és 30 éves kor közötti férfiakkal ismerkednél. Mégsem találsz köztük olyat, akivel el tudnád képzelni az életed. De gondoltál már arra, hogy talán pont ez az előzetes behatárolás az, ami távol tart életed szerelmétől, aki történetesen 31 éves, és aki csak arra vár, hogy végre válaszolj a levelére?

Az is előfordulhat, hogy rossz oldalon keresgélsz, hiszen szinte mindegyik társkereső eltérő profillal dolgozik. Van, ahol a kalandorok, máshol viszont a komoly kapcsolatra vágyók próbálkoznak. Te milyen céllal ismerkedsz? Mielőtt bárhová is beregisztrálsz, nem árt, ha ezt tisztázod magadban, így elkerülhetsz számtalan előre borítékolható csalódást.

Amikor úgy érzed, hogy folyton ugyanazokat a köröket futod, akkor állj meg egy pillanatra, és gondolkozz. Talán mégsem ez a Te igazi horgászterületed, hiszen sosem jársz eredménnyel. Miért is ne evezhetnél új vizekre? Vesztenivalód legalábbis nincs, nyernivalód annál több!