Tápiókapuding málnaraguval
Hozzávalók 4 személyre
A pudinghoz:
-10 dkg tápiókagyöngy
-4 dl víz
-6 dl kókusztej
-1 vaníliarúd kikapart pépje
-5 dkg eritritol
A raguhoz:
-15 dkg málna
-5 dkg eritritol
-1/2 citrom leve
Elkészítés:
A vizet felforraljuk, beleöntjük a tápiókát, majd fokozatosan a kókusztejet is. Egy csipet sóval, az eritritollal és a rúd vanília kikapart pépjével ízesítjük.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg a tápióka magába szívja a nedvességet. (kb 20-25 perc) Poharakba töltjük, kidermesztjük.
A ragu hozzávalóit összefőzzük, és a kihűlt pudingra halmozzuk. Díszíthetjük friss gyümölccsel, mentával.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva