Szupernóva - Colin Firth és Stanley Tucci gyönyörű, megindító filmje már a mozikban!
2021-09-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló

Colin Firth és Stanley Tucci talán élete legmegindítóbb alakítását nyújtja a Szupernóvában, a színpompás, őszi angol tájakon játszódó road movie-ban. A torokszorító szerelmi történet egyszerre lenyűgöző, finom humorú és megrendítő. A Szupernóva című filmet szeptember 9-től vetítik a magyar mozik.

A zongorista Sam és a regényíró Tusker már húsz éve élnek együtt, és szerelmük ugyanolyan szenvedélyes, mint kapcsolatuk elején. Két éve azonban drámai fordulatot vett az életük: Tuskert fiatalkori demenciával diagnosztizálták. Állapotának folyamatos romlása miatt Samnek fel kellett adnia karrierjét, és minden mást háttérbe kellett szorítania, hogy Tusker állandó gondozójává válhasson. A két férfi a bizonytalan és félelmetes jövő elől menekülve, a sorstól mintegy utolsó haladékot kérve egy régi lakóautóban romantikus utazásra indul, hogy felkeressék családjukat, barátaikat és közös múltjuk régi helyszíneit. Ez a nagy utazás lehet, hogy sok mindentől a búcsút jelenti. Az együtt töltött idő a legfontosabb, ami még megmaradt számukra.

Az utazás során egyre egyértelműbbé válik, hogy mindketten máshogy képzelik a jövőt. Féltve őrzött titkok bukkannak elő, rejtett tervek kerülnek napvilágra, és az egymás iránt érzett szerelemnek egyre több próbát kell kiállnia. Egy idő után szembe kell nézniük a kérdéssel: mit jelent a szerelem egy gyógyíthatatlan betegség tükrében?

Sam szerepében az Oscar-díjas Colin Firth látható, Tuskert pedig az Oscar-jelölt Stanley Tucci alakítja, de legalább ugyanolyan fontos szereplője a filmnek az angol Tóvidék (Lake District) lenyűgöző szépségű, őszi színekben ragyogó vidéke.

A Szupernóva fontos témát feldolgozó, romantikus, eredeti, modern szerelmesfilm. Bensőséges, egyszerű történet, ami az emberiség legfontosabb kérdéseire keresi a választ: hogyan élünk, szeretünk és nevetünk akkor is, amikor a számunkra kiszabott idő végéhez közeledünk.

Nézd meg a film előzetesét!