Szünetre van szükségem… - amikor ez az egyetlen járható út egy párkapcsolatban
2022-02-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

„Szünetre van szükségem!” – Ez az a mondat, amelyet egyikünk sem szeretne hallani a párjától, hiszen függetlenül attól, hogy mióta tart a kapcsolat, ez az egyik legrosszabb dolog, amely megtörténhet benne, a legtöbbünk számára ugyanis egyet jelent a szakítással.

Holott, ha valaki egy kis időt és teret kér, az még nem feltétlenül utal arra, hogy már nem szeretné folytatni ezt a kapcsolatot. Sőt! Épp ellenkezőleg, talán egy olyan nehézséggel találta magát szembe, amelyet először meg kell oldania, hogy utána folytatni tudja. Különben nem időt kérne, hanem azonnal szakítana.

Amikor ilyen helyzetbe kerülsz, legyél bármelyik oldalon is, el kell gondolkodnod azon, hogy vajon milyen okok húzódnak a háttérben, mi vezetett ideáig. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány lehetséges választ erre a kérdésre.

Össze van zavarodva

Gyakorta megtörténik, különösen egy régebb óta tartó kapcsolatban, hogy egyszer csak úgy érezzük, valami már nem olyan, mint korábban, esetleg mi változtunk. Egy párkapcsolat általában bonyolult ügy, időnként nem árt, ha kicsit átgondoljuk a dolgokat.

Csak némi szabadságra vágyik

Ha Te túlságosan ragaszkodó típus vagy, attól bárki besokallhat. Emiatt is kérhet időt és egy kis szünetet a partnered. Bármennyire is összeilletek, és bármennyire is jól kijöttök egymással, azért mindenkinek szüksége van énidőre, külön programokra.

Ez is érdekelhet! - Bizonytalan vagy a párkapcsolatodban? Ezeket a kérdéseket kell feltenned magadnak!

Megbántottad

Sajnos akarva, akaratlan, de gyakran megbántjuk egymást. Ha rossz passzban vagyunk, munkahelyi gondokkal küzdünk, vagy esetleg megbetegszünk, könnyen előfordul, hogy nem úgy szólunk a másikhoz, ahogy elvárná. Egy idő után összegyűlnek ezek az apró sérelmek, és egyszerre buknak ki az emberből. Persze elég egyetlen komolyabb konfliktus is ahhoz, hogy a kapcsolat megrendüljön, és időre legyen a parterednek szüksége.

Egyedül szeretne lenni

Énidőre mindenkinek szüksége van, akkor is, ha szerelmes. Ekkor foglalkozhat a saját, személyes fejlődésével, céljaival, hobbijával vagy kimozdulhat a barátaival. Ha igazán szereted a párod, akkor tiszteletben kell tartanod ezt az igényét.