Minden utas gyanúsított: Poirot a Níluson nyomoz
2022-02-16  /  Szerző:   /   Ajánló
A belga detektív, Hercule Poirot egyiptomi vakációja egy folyami gőzösön ijesztő fordulatot vesz, amikor a hajón utazó álompár idilli nászútját gyilkosság zavarja meg. A végeláthatatlan sivatagban, a gízai piramisok lábánál kibontakozó rejtélyben a féktelen szenvedély és az őrjítő féltékenység éppúgy főszerepet játszik, mint a változatos hátterű és kifogástalanul öltözött utazók, akik sötét fordulatok elé néznek, mielőtt szembesülnek a végső, döbbenetes megoldással.

 
A Halál a Níluson (16) Kenneth Branagh második Agatha Christie-adaptációja. Először 2017-ben, a Gyilkosság az Orient expresszenben öltötte magára Hercule Poirot jelmezét, illetve ült egyúttal a rendezői székbe. Ahogy akkor, most is díszes színészgárda veszi körül, köztük Gal Gadot, Armie Hammer és Annette Bening.

 
„Oly sok nehézség érte az utóbbi időkben az embereket szerte a világon, és én már nagyon várom, hogy megoszthassam velük ismét ezeket a nem mindennapi történeteket” – mondja Branagh. „A mozi nem lehet csábítóbb, a mozi nem lehet fontosabb, a mozi nem lehet izgalmasabb, mint mikor egy a Halál a Nílusonhoz fogható történetet mesélsz el.”

A Halál a Níluson február 17-től látható a mozikban.