Sztereotípiák a házasságról
2023-11-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Jó az, ha korán megházasodsz? Többféle sztereotípia van a házasságról, a legnagyobb pedig az, hogy a nagy lépést 30 éves korig érdemes megtenni. Sokan, és főleg az idősebb generáció azt gondolja, hogy jobb az, ha minél előbb megnősülsz vagy férjhez mész, mások pedig úgy gondolják, hogy nem szabad a körülöttünk lévőkre hallgatni, és akkor kell megtenni a nagy lépést, amikor mi belül úgy érezzük, hogy ennek eljött az ideje, és persze megtaláltuk a számunkra legmegfelelőbb partnert.

A legtöbb házassággal kapcsolatos sztereotípia hibás, úgyhogy ne hallgass arra, hogy mit mond a világ vagy a körülötted élő emberek. Ha te úgy érzed, hogy eljött az idő, hogy megtedd a nagy lépést, akkor tedd meg. Nem kell 20 évesnek lenned, amikor megházasodsz, és ne gondold azt sem, hogy valamit elveszítesz, ha csak 30 év után házasodsz. Lássuk, melyek ezek az indokolatlan feltételezések.1. Azok a párok, akik hamar összeházasodnak, titkolnak valamit

Vannak olyan személyek, akik nem fogadják túl nagy lelkesedéssel azt a hírt, ha egy fiatal pár túl hamar összeházasodik. Nagyon sokszor az az általános felfogásuk van, hogy biztos a lány babát vár, vagy akár valami más sürgető dolog van az életükben.

2. A fiatal korban kötött házasságok érdekből köttetnek

Egy másik téves felfogás az, ha a párok fiatalon összeházasodnak, biztosan érdekből teszik ezt. Lehet, hogy örököltek valamit vagy a szüleiktől kapnak ezáltal valamilyen pénzbeli támogatást. Nagyon sok pár csupán amiatt házasodik össze fiatal korban, mert egyszerűen szeretik egymást.

3. Vannak olyan párok, akik összeházasodnak anélkül, hogy a következményekre gondolnának

Vannak olyan párok, akik kihagyják a jegyességi időszakot és nem gondolkodnak sokat a házasságon. Még ha kapnak is tanácsot a szülőktől, barátoktól vagy a közeli ismerősöktől, és tudatában vannak annak, hogy milyen következményekkel járhat a házasság, akkor is szerencsét próbálnak és összeházasodnak. És végül mégis boldogok lesznek.

4. Azok a párok, akik korán házasodnak feláldozzák a fiatalságukat

Egy másik sztereotípia, ami a fiatal korban kötött házasságról él, az az, hogy túl hamar feláldozzák a fiatalságukat. Sokan azt gondolják, hogy egy családot nem 20 évesen kell alapítani, mert lehetséges, hogy a karrierjüket ezáltal soha nem tudják, vagy csak nehezen tudják felépíteni. Mégis vannak olyan párok, akik annak ellenére, hogy korán házasodtak és alapítottak családot, nagyon boldog párkapcsolatban élnek hosszú ideig.


Ez is érdekelhet! - 11 jel, hogy feleségül akar venni