Színes töltött tojások
Az ünnepi asztal éke lehet ez a különleges, lila színben pompázó töltött tojás.
Hozzávalók:
-5 db tojás
-2 közepes cékla
-1 ek só
-1/2 ek bors
-pici kurkuma
-1db babérlevél
Töltelékhez:
-40 g natúr krémsajt
-só, bors, kurkuma, mustár
Díszítéshez:
-kapor
-szezámmag
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük.
A céklát feldaraboljuk, hozzáadjuk a fűszereket és néhány percig főzzük. Leszűrjük, félretesszük hűlni.
A tojásokat megpucoljuk, ráöntjük a céklalevet. Fontos, hogy a színes lé teljesen ellepje őket. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ha csak néhány óránk van a pihentetésre, az sem gond, vékonyabb lesz a színes csík a tojások szélén.
A tojásokat áttöröljük, kettévágjuk, majd kivesszük a sárgájukat, és alaposan összenyomkodjuk a fűszerekkel illetve a krémsajttal.
Habzsákba kanalazzuk és visszatöltjük a tojások fehérjébe.
Kevés kaporral és fekete szezámmaggal díszítjük.