Szabályok, amelyeket minden párnak be kellene tartania!
2021-11-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy igazi párkapcsolatban két ember mindenben támogatja egymást, egy csapatként működnek. De a közöttük lévő, ilyen szintű kötelék megalapozásához jól jön néhány alapvető szabály, amelyet kölcsönösen elfogadtok és betartotok, minden körülmények között.

Ezek a szabályok ugyanis segítenek mindkettőtök számára kifejezni az elvárásaitokat, igényeiteket, és vágyaitokat.

Milyen szabályokra gondolunk? Cikkünk folytatásából megtudhatod!

Hogyan szólítjátok egymást?

A párok gyakran illetik egymást olyan becenevekkel, amelyek a másik számára kifejezetten zavaróak lehetnek. Rendkívül fontos, hogy már a kapcsolat kezdetén beszéljetek erről, ezzel ugyanis az alapvető tiszteleteteket fejezitek ki egymás iránt, számtalan szükségtelen konfliktust előzhettek meg, és persze kínos helyzeteket. Természetesen nincs semmi baj a kedves becézésekkel sem, csak nem árt tudni, hogy a másik is ugyanolyan pozitív érzésekkel fogadja-e.

Hogyan oldjátok meg a konfliktushelyzeteket?

Alapvetően fontos bármely emberi kapcsolatban, hogy a felek mennyire képesek együttműködni a félreértések tisztázásában, és közösen keresni a megoldásokat. Ehhez elengedhetetlen a jó kommunikáció, az őszinteség, és a megfelelő nyitottság.

A személyes tér igénye

Mindenki igényel némi szabadságot és függetlenséget, az is, aki egyébként párkapcsolatban él. Ha ezt nem biztosítjátok egymás számára már az elejétől fogva, akkor nagyon hamar ki fog fáradni a kapcsolat, mindketten azt fogjátok ugyanis érezni, hogy szinte megfulladtok egymás közelségétől.

Ezt is olvasd el! - Hogyan fektess le szabályokat egy nárcisztikus párkapcsolatban?

Minőségi idő

A hatékony kommunikációhoz elengedhetetlen, hogy elég időt szánjatok rá, kölcsönösen. Nem feltétlenül az a legjobb megoldás, hogy napközben zavarjátok egymást a munkahelyen, és a szokásos havi nagybevásárlás sem a legalkalmasabb közeg egy-egy ilyen komolyabb beszélgetéshez. Mindkettőtöknek meg kell találni azt a napszakot, vagy órát, amikor teljesen kizárhatjátok a külvilágot, és csak egymásra koncentrálhattok.

Elköteleződés

A társkeresés legfontosabb célja általában az élethossziglani elköteleződés, de nem minden ember áll erre készen. Még az is lehet, hogy valaki sohasem fogja bevállalni, hogy egyetlen ember mellett állapodjon meg. De ezeket az életcélokat fontos már az elején tisztázni, mert ha ez nem történik meg, annak komoly csalódás lehet a vége.