Sütőben sült hamburger
Hozzávalók 4 személyre:
-4 db hamburgerbuci
-4 szelet szalonna
-40 dkg darált marhahús
-2 ek. olívaolaj
-BBQ-szósz
-1 fej lilahagyma
-4 szelet lapsajt
-3 tojás
-3 dl tejszín
-4 db koktélparadicsom
Elkészítés:
A bucit félbe vágjuk, és megpirítjuk mindkét oldalát forró, száraz serpenyőben. A szalonnát serpenyőben, vagy tepsiben zsírjára sütjük, papírtörlőre szedjük.
A darált marhahúst ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, majd 4 egyforma pogácsát formázunk belőle. Serpenyőben, a szalonna után kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát, majd félretesszük.
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. Egy kisebb hőálló tálba helyezzük a bucik alját egymás mellé, megkenjük BBQ-szósszal, rátesszük a húst, a felkarikázott lilahagymát, egy szelet sajtot, sült szalonnát, majd a buci tetejét. A tojást felverjük a tejszínnel, hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítjük. A tálba öntjük a tojásos tejszínt, a hamburgerek köré. A bucik tetejére szórjuk a maradék lilahagymát, valamint koktélparadicsomot. A 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva