Sült őszibarack habcsókkal
Hozzávalók 4 személyre
-4 őszibarack (8 fél)
-10 dkg natúr krémsajt
-2 ek. cukor
-2 ek. darált dió
-2 tojásfehérje
-5 dkg porcukor + a szóráshoz
Elkészítés:
- A barackokat meghámozzuk, (ehhez forró vízbe mártjuk), kettévágjuk, magjukat kiemeljük. A barackok alját egyenesre levágjuk, hogy ne billegjenek a tepsiben.
- Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. A krémsajtot simára keverjük a porcukorral, a darált dióval, és mag helyére az őszibarackokba kanalazzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
- Felverjük a tojásfehérjét lágy, puha habbá, óvatosan hozzáaszitáljuk a porcukrot, majd még tovább, kemény habbá verjük. A habot habzsákból a barackokra nyomjuk, és 10 percig sütjük, amíg a habcsók aranybarna színű lesz. Porcukorral megszórjuk, forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva