Sült őszibarack habcsókkal
2024-08-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-4 őszibarack (8 fél)

-10 dkg natúr krémsajt

-2 ek. cukor

-2 ek. darált dió

-2 tojásfehérje

-5 dkg porcukor + a szóráshoz

Elkészítés:

  1. A barackokat meghámozzuk, (ehhez forró vízbe mártjuk), kettévágjuk, magjukat kiemeljük. A barackok alját egyenesre levágjuk, hogy ne billegjenek a tepsiben.
  2. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. A krémsajtot simára keverjük a porcukorral, a darált dióval, és mag helyére az őszibarackokba kanalazzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
  3. Felverjük a tojásfehérjét lágy, puha habbá, óvatosan hozzáaszitáljuk a porcukrot, majd még tovább, kemény habbá verjük. A habot habzsákból a barackokra nyomjuk, és 10 percig sütjük, amíg a habcsók aranybarna színű lesz. Porcukorral megszórjuk, forrón tálaljuk.


Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva