Sült libamell aszalt barackkal és kuszkusszal
Hozzávalók 4 személyre:
-25 dkg kuszkusz
-1 zöldcitrom
-2 friss libamellfilé
-3 szál kakukkfű
-20 dkg aszalt barack
-4 ek. méz
Elkészítés:
A kuszkuszt dupla mennyiségű sós forró vízzel felöntjük, és lefedve hagyjuk 20 percig állni. Ízlés szerint a zöldcitrom levével ízesítjük.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A libamellek bőrét keresztben beirdaljuk. A serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítjuk. Bőrével lefelé beletesszük a melleket, és lassan ropogósra sütjük a bőrét, majd megfordítjuk, és a húsára is kérget sütünk 2 szál kakukkfűvel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tűzálló tálba fektetjük, és a sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, és lefedve még 10 percig állni hagyjuk.
Mialatt sülnek a libamellek, egy serpenyőt felhevítünk, és a mézet karamellizáljuk benne. Hozzátesszük az aszalt barackot és a maradék kakukkfű felaprított leveleit. Jól átforgatjuk, majd a hús sütéséből marad 2-3 evőkanálnyi pecsenyelével összeforraljuk.
A húst felszeleteljük, meglocsoljuk a szósszal, és a kuszkusszal körítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 972 kcal